Beşiktaş Başkanı Çebi, giderayak bombaladı: TFF Başkanı, Galatasaray ve transferler...

Beşiktaş'ta yarın olağanüstü seçimli genel kurul yapılacak, yeni başkan belli olacak. Kulübe ved konuşması yapan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, giderayak bombaladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin iyi niyetli olmadığını kaydeden Çebi, Galatasaray'a bir gecede attıkları 3 transfer çalımından bahsetti. Altyapıdan çıkan ve transfer olmak isteyen genç bir oyuncuyla yaşadığı diyalogu anlatan Çebi, "Beşiktaş'a değer vermeyene ben niye değer vereyim?" dedi.

SPOR 02.12.2023, 16:06 Hakan Öksüz
Beşiktaş Başkanı Çebi, giderayak bombaladı: TFF Başkanı, Galatasaray ve transferler...

Beşiktaş Kulübü'nün başkanlık koltuğuna 2019 yılında oturan Ahmet Nur Çebi, alınan peş peşe kötü sonuçların ardından kan değişikliğinin gerekli olduğunu vurgulamış, 3 Aralık'ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olmayacağını açıklamıştı. 4 yıl 1 ay ve 13 günlük başkanlık macerası sona eren Çebi, bu dönemde 7 teknik adamla çalıştı. 

Beşiktaş'ın 35. başkanı kim olacak?

Beşiktaş'ın yarın yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda iki aday var. Serdar Adalı ile Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü'nün 35. başkanı olmak için yarışacak.

Çebi: "Onlara hakkımı helal etmiyorum"

Beşiktaş Başkanı olarak son gününde BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde konuşma yapan Ahmet Nur Çebi, camiaya veda etti. Herkesten helallik isteyen Çebi, "Hakkımı helal etmediğim bazı kişiler var. Beşiktaşlı olduğunu öne sürerek bana ve aileme küfür edenlere hakkı helal değildir." dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye verdi veriştirdi

Veda konuşmasında bomba açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye verdi veriştirdi. Çebi, Tüpraş Stadı'nda 5 Ekim'de oynanan Beşiktaş-Lugano maçında tribünlerden yükselen küfürler sonrası stadyumdan ayrılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile arasındaki süreci anlattı.

"Büyükekşi, iyi niyetli değil"

Büyükekşi'nin parmak sallamadığını, kendisine edilen küfürlere dikkat çekmek için eliyle tribünleri işaret ettiğini kaydeden Çebi, "Öyle bir şey olsa ben müdahalede bulunurdum. Kendisi maçın sonunda 5 dakika bile beklemeden içeri girdi, Beşiktaş taraftarını tahrik etti. TFF Başkanı bence iyi niyetli değil. Görev başına geldiğinden beri onunla mücadele içindeyim. Bunu yapan tek kulüp başkanıydım. MHK'nin tüm hakemleri göndermesi, benim çabamın ürünüydü. Diğer kulüpler gibi bir öyle bir böyle davranmadım. Hakem kurulu tümden değişmeliydi, bunu hep söyledim. Sonra benim haklı olduğumu itiraf ettiler zaten." ifadelerini kullandı.

"Bir gece Galatasaray'a 3 çalım attık"

Transfer hakkında gelen eleştirilere yanıt veren Çebi, "Aldığımız üzücü sonuçların ardından geriye bakarak 'transferler yanlıştı' yorumu yapılıyor. Taraftar üzüldü de ben üzülmedim mi? Bu oyuncuların değeri, bir süre sonra anlaşılacak. Hoca istedi bu futbolcuları, öyle geldiler. Hepsi Beşiktaş'ın oyuncusu, onlara sahip çıkmak gerek. Rosier, Ghezzal ve Gedson transferlerinde bir gece Galatasaray'a çalım attık. Pjanic ve Alex'i isteyen, taraftarlar değil miydi? Weghorst giderken Aboubakar'ı transfer ettik. Başarılı şeyler de oldu, bunları hiç konuşmuyoruz." dedi.

Transfer olmak isteyen oyuncuyla yaşadığı diyalogu anlattı

Beşiktaş'ın altyapısından çıkarak başka takımlara transfer olan oyuncular hakkında da yorumda bulunan Ahmet Nur Çebi, "Onların kalması için elimden geleni yaptım. Bazısı, ailesi nedeniyle huzursuzluk yaşadığını belirterek 'önümü açın' dedi. Bir tanesine dedim ki, 'Babanla görüşeyim.' Bana cevabı, 'Babamı ilgilendirmez bu konu.' oldu. Beşiktaş'a değer vermeyene ben niye değer vereyim? Kalmak istemeyeni zorla tutmayız." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)