Altınordu'dan rekor: Henüz 15 yaşında...

Altınordu, 15 yaşındaki Burak İnce'yi 3 yıllık profesyonel sözleşme ile kadrosuna dahil etti.

SPOR 27.06.2019, 15:25
Altınordu'dan rekor: Henüz 15 yaşında...

Son yılların gözde kulübü Altınordu rekora imza atıyor. Alt yapısından çıkardığı isimlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran İzmir ekibi, 15 yaşındaki Burak İnce'yi A takıma yükseltti. 

Kulüpten yapılan açıklamada, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu'nun bu kararı verdiği ifade edildi. 

Burak İnce'nin ailesiyle görüşmede bulunan kulüp yönetimi, genç oyuncu ile üç yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Spor Toto 1. Lig’te forma giyen en genç oyuncu

Burak İnce, 20 Ocak 2004 doğumlu. Önümüzdeki sezon başında bir lig maçında görev alması durumunda 'Spor Toto 1. Lig’te forma giyen en genç oyuncu' unvanına sahip olacak.

Spor Toto 1. Lig’te bugüne kadar forma giyen en genç oyuncular Okay Yokuşlu ile Metehan Altunbaş oldu. 

Eskişehirsporlu Metehan Altunbaş, 15 yaş 294 günlükken ilk lig maçına Eskişehirspor armasıyla çıktı. Celta Vigo forması giyen milli oyuncu Okay Yokuşlu da 15 yaş 317 günlükken aynı heyecanı Altay armasıyla yaşadı. 

Burak İnce, ligin ilk haftalarında sahaya çıkması durumunda bu rekoru ele geçirip lig tarihinin en genç oyuncusu unvanını kazanacak.

Genç oyuncu, Altınordu’ya 2015 yılında Manisaspor’dan geldi. 17 kez milli formayı giyen Burak İnce, gençlik geliştirme liglerinde tam 52 kez gol sevinci yaşadı. Altınordu ile U15 Türkiye şampiyonluğu kupasını kaldırma fırsatına sahip oldu. 

Almanya’daki MTU Hallen Cup’ta 'Gol Kralı' ve 'En Değerli Oyuncu' ödüllerine sahip olan ilk Türk oyuncu oldu. İtalya-Trieste’de düzenlenen U15 Delle Nazioni Turnuvası’ndaki performansıyla Avrupa’nın en ünlü ekiplerinin takibine girmeyi başardı. 
 

Yorumlar (0)