Ali Koç, TFF seçimi için o tarihi işaret etti

TFF seçimli genel kurulu için belirlenen 18 Temmuz'un geç bir tarih olduğunu kaydeden Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, talep ettikleri seçim tarihi hakkında konuştu. Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçimde aday olmayacağına ilişkin belirsizlik hakkında yorum yaptı.

SPOR 16.04.2024, 22:16 Hakan Öksüz
Ali Koç, TFF seçimi için o tarihi işaret etti

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfının Maslak'taki binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimli genel kurulunun 18 Temmuz'da gerçekleştirileceğini hatırlatan Koç, bu tarihin değiştirilmesini talep ettiklerini kaydetti.

"Haziran ayının başında seçimin yapılmasını istiyoruz"

TFF seçimli genel kurulunun bir an önce yapılmasının, Türk futbolunun hayrına olacağını belirten Ali Koç, "Seçimin daha erken yapılması için hukuken önünüzde iki yol var. İmza toplayarak seçime gitmemiz halinde haziran ayının üçüncü haftasında seçim yapılabiliyor. Bizim isteğimiz ise haziran ayının başında seçimin yapılması. Yeni sezon yapılanması için 18 Temmuz çok geç bir tarih. Ayrıca yeni gelecek başkanın da eli kolu bağlanmış olacak. Haziran ayının başında TFF seçimlerini yaparsak yeni gelen federasyonun önü açık olur. Kulüpler Birliği olarak bu konuda fikir birliğine vardık. Haziran ayı için seçim talebinde bulunacağız." ifadelerini kullandı.

"Büyükekşi'nin aday olması yanlış olur"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçimde aday olmaması gerektiğini söyleyen Ali Koç, "Bu konuda bir kafa karışıklığı oldu. Bazı kulüplerde mevcut başkanın aday olacağı bilgisi var. Bizim bildiğimiz, aday olmayacağı. Yeni sezona yeni bir kadroyla girmek daha iyi olur." dedi.

Yorumlar (0)