Yılmaz, “Bu siyaset milletin bağrından çıkmış bir siyasettir” sözleriyle açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş’ta yaptığı konuşmada “Bizim siyasetimiz birlik siyaseti. AK Parti ve Cumhur İttifakı, bu ülkenin ana damarını temsil etmektir. Bu siyaset milletin bağrından çıkmış bir siyasettir” ifadelerini kullandı.

SİYASET 26.03.2024, 20:35 Şeyda Gül
Yılmaz, “Bu siyaset milletin bağrından çıkmış bir siyasettir” sözleriyle açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş kent merkezindeki Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinde konuştu. Türkiye olarak Gazze başta olmak üzere nerede bir mazlum varsa hepsinin yanında olduklarını söyleyen Yılmaz, Muşluların kadirşinas bir halk olduğunu ve kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmadığını belirtti. Bölgenin ideolojilerden, sloganlardan, boş laflardan çekişmelerden çok zarar gördüğünü dile getiren Yılmaz, eser ve hizmet siyasetine ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

Çok önemli projeler hayata geçirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yola çıkarken bazı şeyler söylediğini anımsatan Yılmaz, bugün de onların temel düsturları olduğunu söyledi. 'Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız' dedi ve gerçekten yapılmadığını ifade eden Yılmaz, son 20 yılda Doğu'ya, Güneydoğu'ya yapılan hizmet ve yatırımın hiçbir dönemle mukayese edilemeyeceğini kaydetti. Gerçekten önemli hizmetler yapıldığını anlatan Yılmaz, “Duble yollardan, üniversitelere, havalimanlarından altyapıya, kentsel dönüşümden eğitim ve sağlık tesislerine kadar çok önemli projeler hayata geçirildi” şeklinde konuştu.

Türkiye'yi vesayetlerden kurtardık

Sağlık alanında Türkiye'de büyük bir devrimin yaşandığını vurgulayan Yılmaz, eskiden sağlık hizmeti almak için Türkiye'den yurt dışına insanların gittiğini hatırlattı. Hastanelerde insanların rehin kaldığını dile getiren Yılmaz, şimdi onlara son verdiklerini ve dünyadan Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya gelindiğini vurguladı. Türkiye’nin sağlık sektöründen milyarlarca dolar kazanmaya başladığını kaydeden Yılmaz, böyle bir noktaya gelindiğini aktardı. “ABD'den, Avrupa'dan, İngiltere'den Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çok şükür bugünleri gördük. Demokraside, hukuk alanında, hak hürriyetlerde birçok adım attık. Vesayet yapılarıyla mücadele ettik” diyen Yılmaz, Türkiye'yi vesayetlerden kurtardıklarının altını çizdi. Milli iradeyi hakim hale getiren çok önemli reformlara imza attıklarını anlatan Yılmaz, “Başörtüsünden ana dile varıncaya kadar birçok alanda tabu olmuş konuları birer birer önümüzden kaldırdık. Biz şuna inanıyoruz 85 milyon, 81 vilayet, biriz beraberiz, kardeşiz” ifadelerini kullandı.

Kim Muş'un kalkınmasını daha çok hızlandıracak?

Bir belediye başkanının en önemli iki görevinden birinin halkın yaşam kalitesini artırmak olduğunu kaydeden Yılmaz, yoksula ve yetime sahip çıkmak olduğunu vurguladı. İş ve yatırım ortamına katkı sağlamanın da en önemli görevleri arasında yer aldığını kaydeden Yılmaz, yerel kalkınmanın belediye ile başladığına dikkati çekti. Bu iki görevi bir belediye başkanı yaptığı zaman o ilin geliştiğini ve güçlendiğini söyleyen Yılmaz, “Dolayısıyla pazar günü oy verirken herkesin şunu düşünmesi lazım. Kim Muş'un yaşam kalitesini daha çok artıracak? Kim Muş'un kalkınmasını daha çok hızlandıracak? Onun adresi belli. Feyat Asya” dedi.

Bu siyaset milletin bağrından çıkmış bir siyasettir

Diğer partilerin adaylarının neyi vadettiklerini bile hatırlamadığını ifade eden Yılmaz, ne yapacaklarsa onu söylediklerini belirtti. Yapamayacakları vaatleri vermediklerini aktaran Yılmaz, bu vaatlerin sonuna kadar arkasında olduklarını vurguladı. “Bizim siyasetimiz birlik siyaseti. AK Parti ve Cumhur İttifakı, bu ülkenin ana damarını temsil etmektir. Bu siyaset milletin bağrından çıkmış bir siyasettir. Sırtını millete yaslamış bir siyasettir” diyen Yılmaz, Muş’un Türkiye Yüzyılı'na çok güçlü bir destek vereceğine inandığını söyledi. Ülkenin kalkınma ve demokrasi atılımlarını sürdüreceğini belirten Yılmaz, “Seçimler geliyor. Ne olur bu günleri değerlendirelim. Sandıklar kapanana kadar, sayımlar tamamlanıp tutanaklar hazırlanıp seçim kurullarına götürülünceye kadar irademize, milli iradeye sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)