Yeniden Refah Parti'nden ittifak açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

SİYASET 30.01.2024, 18:02 31.01.2024, 09:12 Buse Önder
Yeniden Refah Parti'nden ittifak açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, heyetler arasındaki ittifak görüşmelerinin tamamlandığını belirtti. Kılıç, "Taraflar söylediler, dinlediler, anladılar ve ayrıldılar. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin görüş ve yaklaşımının Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından cuma günü İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

‘Emekli maaşlarında adaletsizlik var’

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranlarındaki adaletsizliğe değinen Kılıç, emekli maaşlarının artış oranlarındaki denge sağlandığını ancak en düşük emekli aylığının hala yetersiz olduğunu ifade etti. En düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çekilmesi gerektiğini belirten Kılıç, aksi takdirde emeklilerin açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getirdi.

Ekonomideki mevcut kötü yönetim anlayışının terk edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, Türkiye'nin ekonomik sıkıntılardan kurtulması için milli görüş ekonomisine dönülmesi ve adil düzen ekonomisinin benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

İttifak kararı için tarih verdi

Suat Kılıç, açıklamalarının sonunda ittifak konusundaki kararın önümüzdeki günlerde Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından açıklanacağını belirtti ve alınacak kararın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar (0)