Yarıştan çekilen İYİ Partili adaydan CHP'lileri şoke eden yanıt

Sağlık problemleri nedeniyle Denizli'nin Çal ilçesi adaylığından çekilen İYİ Partili Mehmet Öztürk, kendi adını sosyal medya paylaşımına etiketleyen CHP'lilere tepki gösterdi. CHP adayının 2019'da kendisini desteklemediğini hatırlatan Mehmet Öztürk, "CHP adayına oy yok." dedi. İYİ Partili Öztürk, CHP'li Himmet Yıldız'ın çağrısına da yanıt verdi.

SİYASET 22.03.2024, 11:13 22.03.2024, 11:29 Hakan Öksüz
Yarıştan çekilen İYİ Partili adaydan CHP'lileri şoke eden yanıt

2019 yılındaki yerel seçimlerde Millet İttifakı'ndan aday gösterilen Mehmet Öztürk, Denizli'nin Çal ilçesinde yarışa girmişti. MHP'nin adayı Fethi Akcan'ın gerisinde kalan Öztürk, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde bu kez İYİ Parti'nin adayı olarak yarışa dahil olmuştu.

İYİ Parti'nin Çal adayı olduğu duyurulan Mehmet Öztürk, sağlık sorunlarından dolayı önceki ay yarıştan çekilmişti.

Kendisini etiketleyen CHP'lilere tepki gösterdi

CHP'nin Çal ilçesindeki çalışmaları hakkında yapılan bir sosyal medya paylaşımına adı etiketleyen İYİ Partili Mehmet Öztürk, kendisinden destek bekleyen CHP'lilere yanıt verdi. Paylaşım nedeniyle sanki CHP'nin adayını destekliyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu belirterek tepki gösteren Öztürk, 2019'daki seçimde yaşananları hatırlattı.

Öztürk: "2019'da CHP adayı, Çal'da Millet İttifakı'nı desteklemedi"

Kendisinin İYİ Partili olduğunu kaydeden Öztürk, CHP adayının 2019'daki seçimlerde kendisini değil, şu anki rakibi olan Fethi Akcan'ı desteklediğini anımsattı. Öztürk, "2019'da CHP adayı, Çal'da Millet İttifakı'nı desteklemedi. Eğer destekleseydi ben de şu an desteğimi sunardım. Yine de bana oy veren CHP'liler vardı, onların hatırına Kılıçdaroğlu'na oy attım." dedi.

"Bizi desteklemeyen CHP adayına oy yok"

Söz konusu paylaşımı yapan CHP'li Himmet Yıldız'dan yanıt geldi. CHP olarak 2019'da kendisini desteklediklerini kaydeden Himmet Yıldız'ın, "Bizi yalnız bırakmayın." çağrısını Mehmet Öztürk cevapladı. Mayıs ayındaki seçimlerde CHP'ye olan borcunu ödediğini kaydeden Öztürk, "Önceki seçimde bizi desteklemeyen CHP adayına oy yok." diyerek kestirip attı.

Yorumlar (0)