Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi. İhraç kararının ardından gözler İYİ Parti’den gelecek açıklamaya çevrildi.

SİYASET 05.12.2023, 18:00 05.12.2023, 18:26 Şeyda Gül
Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ailesinin hesaplarının gayri resmi şekilde inceletildiğini öne sürmesi sonrası iddiaların odağındaki isimlerden İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkında karar verildi. Hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır’ın partiden ihracına karar verdi.

Yarın açıklama yapılacak

T24’te yer alan habere göre, İYİ Parti’nin ihraç kararı ile ilgili yarın açıklama yapması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireylerinin ve özel kalem müdürü ile eşinin banka hesaplarını incelettirdiğini iddia etmişti. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiğini öne süren Dikbayır, bir parti çalışanını taciz ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia edilmişti.

İddiaların ardından açıklama yapan İYİ Parti lideri Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerde işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım” ifadelerini kullanmıştı.

Konunun araştırılması talep edilmişti

İddianın odağında yer alan Sakarya Milletvekili Dikbayır, disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını talep etmişti. Dikbayır, “Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim” demişti.

Hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulunan Dikbayır, TBMM Başkanlığı’na bir de dilekçe vererek, dokunulmazlığının kaldırılmasını da talep etmişti.

Yorumlar (0)