Turgut Altınok emeklilere müjdeleri peş peşe sıraladı

Ankara’da yaşayan emeklilere ayda 5 bin lira sosyal refah desteği vereceklerini açıklayan Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Bin lira doğalgaz desteği, yine 2 bin 500 liralık bir kart vereceğiz” dedi.

SİYASET 05.02.2024, 12:29 06.02.2024, 15:56 Şeyda Gül
Turgut Altınok emeklilere müjdeleri peş peşe sıraladı

Ankara’nın her noktasını karış karış gezip vatandaşlarla temas etmeyi sürdüren Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Sincan’daki Mevlana Spor Kompleksi'nin açılışında konuştu. Çalışmalarını AK Parti Ankara İl Teşkilatı ile kol kola sürdüren Altınok, “Emeklerimize ayda 5 bin lira sosyal refah desteği vereceğiz. Doğalgaz desteği 1.000 lira vereceğiz. Kart vereceğiz, yine 2 bin 500 liralık bir kart vereceğiz” şeklinde seçim vaadinde bulundu.

Sincan’dan en az yüzde 75 oy istiyoruz

Açılışta yaptığı konuşmada Sincan’dan yüksek oranda oy istediklerini belirten Altınok, Ankara’daki mahalleleri, sokakları ve bu Başkent’imizin, aziz Ankara'nın her köşesini eserler ve hizmetlerle donatacaklarını söyledi. “Buna inanıyor musun Sincan? Sincan yüzde 75 destek verecek mi? Yüzde 100’ünü istiyoruz. Hangi partiye oy verirse versin” diyen Altınok, bütün şehrin hizmetkârı olacaklarını ifade etti. Ayırmadan, bütün şehrin, bütün kentin hizmetkarı olacaklarını vurgulayan Altınok, “Sonuçta kim kazanacak? Ankara kazanacak inşallah. Sizler kazanacaksınız. Çocuklarımız ve torunlarımız kazanacak. Rabbim nasip ederse” ifadelerini kullandı.

En ücra köydeki vatandaşın ayağı çamura değmeyecek

Malıköy’de yaptığı konuşmada da seçim vaatlerini sıralayan Altınok, 2 yıl içerisinde Ankara’nın köylerini, köyden mahalleye dönen yerler dâhil olmak üzere Avrupa standartlarına kavuşturacaklarının sözünü verdi. Yani altyapısal anlamda kanalizasyonlarını, sularını yapacaklarını kaydeden Altınok, Cumhuriyetimizin başkentinde hala su olmayan köyler olduğunu hatırlattı. Nüfusu büyük olan köylere ise spor tesisleri yapacaklarının müjdesini veren Altınok, her köyden de belediyeye işçi alacaklarını duyurdu. Parklara, spor tesislerine bakacak eleman alacaklarını kaydeden Altınok, “Oralar pırıl pırıl olacak. Ankara’mızın en ücra yerinde yaşayan vatandaşımın bile ayağı çamura değmeyecek. Biz bunu Keçiören’de yaptık” şeklinde konuştu.

Kendi kendine yeten başkent yapacağız

Çitçiye de destek vereceklerini de söyleyen Altınok, Ankara’nın köylerinin makûs talihinin değişeceğini dile getirdi. Tarım planlamasını yapıp kendi kendine yeten bir başkent yapacaklarını ifade eden Altınok, 7 ilçede termal sular olduğunu ve bunlardan faydalanacaklarını söyledi. “Afyon Sandıklı domates ihraç ediyor, Ankara neden etmesin. Kışın dahi Ankaralı sebzesini kendi şehrinden temin edecek. Bu şekilde maliyet düşecek” diyen Altınok, vatandaşın daha uygun ve ucuza şehrimizde ürettiğimiz sebzeleri tüketeceğini belirtti. Toprak analizi yapacaklarını ve yaz kış üretim sağlayacak şekilde analize göre çiftçilere tohumlar vereceklerini aktaran Altınok, Büyükşehirde olmayan seranın Keçiören Belediyesi’nde olduğunu anımsattı. O serada ata tohumundan milyonlarca fide ürettiklerini açıklayan Altınok, ücretsiz bir şekilde bu tohumları bütün Ankara’ya dağıtacaklarını vurguladı. “Evinde, balkonunda yetiştirsin. Konağı olmayan köylerimizin konağını yapacağız, mezarlığı bakımsız olanları yapacağız. Morg ihtiyacı olan köylerimiz varsa onları halledeceğiz” sözleriyle vaatlerini sıralayan Altınok, ayrıca ürettiklerini satabilecekleri pazar yerleri yapacaklarını söyledi. Şu anda yollarda satıldığına dikkat çeken Altınok, “Buralarda ne güvenlik ne de lavabolar var, güzel satış yerleri yapacağız. 2 yılda en geç bunlar çözüme kavuşacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)