TBMM'nin bu haftaki mesaisi belli oldu

Meclis Genel Kurulunda, çalışan emeklilere de bir kereye mahsus 5 bin TL ödenmesini ve deprem bölgesinde fahiş fiyat artışına gidenlere dair düzenlemeleri de kapsayan kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

SİYASET 03.12.2023, 18:44
TBMM'nin bu haftaki mesaisi belli oldu

Haftalık faaliyetine 5 Aralık 2023 Salı günü başlayacak TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda, ekonomiye dair düzenlemeler kapsayan kanun teklifi görüşülecek. Meclis Genel Kurulunda, teklif için 8 Aralık 2023 Cuma günü de mesai yapılması öngörülüyor. 

Teklif doğrultusunda, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına dair düzenlemenin süresi 31 Aralık 2028 tarihine değin uzatılacak. Haciz zaptı dijital ortamda düzenlenebilecek. BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) istisnası, ilk konut dışında kaldırılıyor.

Bütün şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının üst limiti yüzde 83'ten yüzde 93'e çıkarılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek esas ve usuller kapsamında kiralanan yabancı tescilli hava araçlarıyla da ülkemiz içinde iki nokta arasında hava yolu ile ticari maksatla yük, posta ve yolcu taşımaları gerçekleştirilebilecek. 

Özelleştirme programına giren kuruluşların özelleştirilmesine dair ihaleler, dijital ortamda yapılabilecek.



Çalışan emeklilere ikramiye

Ülke dışına verilen bazı hizmetler ile yabancılara sağlanan sağlık ve eğitim hizmetlerinden 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla elde edilen kazancın hepsinin ülkemize transfer edilmesi durumunda, beyanname üzerinden yüzde 80'i indirim hususu yapılabilecek. Çalışan emeklilere de bir kereye mahsus 5 bin TL verilecek.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen bölgelerde, 31 Aralık 2025 tarihine değin fahiş fiyat saptanması durumunda ceza tutarı 10 kat uygulanacak.

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu 7 Aralık 2023'te bir araya gelecek. Komisyon, tartışmalara yol açan uygulamalar ile ilgili TikTok temsilcilerine kulak verecek. TikTok MENAT (Türkiye, Kuzey Afrika, Orta Doğu) Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, komisyonda konuşacak. 

Salı ve çarşamba ise TBMM'de grubu olan partilerin grup toplantıları yapılacak. 

Yorumlar (0)