TBMM'den teröre karşı ortak bildiri

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen terör saldırılarına dönük TBMM Başkanlığı tezkeresinde, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün terör örgütleriyle dışarıda ve içeride kararlılıkla mücadele edecek kudret ve güce sahip olduğunu bütün dünyaya ilan ediyoruz." ifadesine yer verildi.

SİYASET 16.01.2024, 20:06 17.01.2024, 16:41
TBMM'den teröre karşı ortak bildiri

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunun terör gündemli toplantısının sonunda, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan tezkere okundu.

Tezkerede, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgesine sızmaya çabalayan teröristlerle yaşanan çatışmada, dokuz kahraman askerin vatan aşkıyla şehadet şerbetini içtikleri kaydedildi.

Şehitlerin bu memleketin gururu ve herkesin evladı olduğunun altı çizilen tezkerede, TBMM'nin, şehitlere Allah'tan rahmet, vatandaşlara ve şehitlerin acılı ailelerine başsağlığı, saldırıda yaralanan kahraman askerlere acil şifalar temenni ettiği bildirildi. 

Tezkerede, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu menfur terör saldırısını düzenleyenler bunun karşılığını kuşkusuz ki çok ağır bedellerle ödemişlerdir ve ödemeyi sürdüreceklerdir. Terör hiçbir daim hedefine ulaşamayacaktır. Türk milletinin teröre kesinlikle boyun eğmeyeceğini, ülkemizin güvenliğine tehdit oluşturan başta DEAŞ ve PKK-YPG/PYD olmak kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün terör örgütleriyle dışarıda ve içeride kararlılıkla mücadele edecek kudret ve güce sahip olduğunu bütün dünyaya ilan ediyoruz. Kendi başkentlerinde ülkemizi hedef alan terör örgütlerinin propaganda araçlarına, silah, eleman ve finans teminine, elebaşlarının barınmasına sessiz kalan ve hatta destek veren devletlerin terörle mücadelede samimiyetlerini sorguluyor, çifte standartlı yaklaşımlarına bir son vermeleri gerektiğini bir defa daha önemle anımsatıyoruz.

Başta komşu ülkeler olmak kaydıyla diğer ülke meclisleri ve uluslararası kuruluşlardan ülkemize dönük terör eylemlerine karşı tavizsiz ve net bir tutum ortaya koymalarını beklemekteyiz. Tüm dünya bilmelidir ki son terörist etkisizleştirilinceye, terör kaynağında kurutuluncaya ve terörün arkasındaki bütün destekler ortadan kaldırılıncaya değin mücadelemiz tavizsiz bir biçimde devam edecektir. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM bu sürecin yakından takipçisi olmayı sürdürecektir."

Kurtulmuş: Büyük bir çoğunlukla kabul edildi

Numan Kurtulmuş, tezkereyi oylamaya sundu.

Oylama neticesinde tezkerenin kabul edilmesi üzerine Meclis Başkanı, "Büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Böyle bir irade sergilediğiniz için Meclis'e şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kurtulmuş, yalnızca Meclis'te grubu olan siyasi partiler değil, grubu olmayan partilere mensup vekillerden de tezkereye 'evet' oyu verenler olduğunu belirterek onlara teşekkür etti.

Yorumlar (0)