Suat Pamukçu partisinden ayrıldığını duyurdu

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu kurucuları arasında yer aldığı partiden istifa ettiğini duyurdu.

SİYASET 21.02.2024, 09:31 22.02.2024, 09:20 Buse Önder
Suat Pamukçu partisinden ayrıldığını duyurdu

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaştığı gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Pamukçu'nun istifa kararını açıkladığı basın bildirisinde, “Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklıselimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım” ifadelerine yer verildi.

Kendi adaylarını çıkarmışlardı

Suat Pamukçu, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde YRP'nin AKP ile yapılan görüşmelerde anlaşamaması sonucunda partisinin kendi adaylarını çıkarmıştı. Ancak istifasının ardında, partisinin temel inanç ve felsefesinden sapması ve mahalli seçim adaylarının belirlenmesinde ideolojik uyumsuzluk yaşanması olduğunu belirtti.

Pamukçu'nun istifası, partideki içsel çekişmeleri ve ideolojik ayrılıkları gündeme taşıdı.

Yorumlar (0)