Seçime günler kala CHP'de sürpriz istifa!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, 31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimlere 10 gün kala partisinden istifa etti.

SİYASET 21.03.2024, 00:30 21.03.2024, 17:34 Buse Önder
Seçime günler kala CHP'de sürpriz istifa!

CHP İl Başkanlığı'nda beklenmedik bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 2 yıl süredir İl Başkanlığı görevini sürdüren Abdullah Atik, istifa kararı aldı. CHP yönetimi, Atik'in yerine genel seçimde Diyarbakır 5. Sıra milletvekili adayı olan iş insanı İsmail Akyıl’ı atadı.

Atik: ‘İnanın çok yoruldum’

İl Başkanı Abdullah Atik, "maddi ve manevi yorgunluk" gerekçesiyle istifa ettiğini açıkladı.

Atik, yaptığı açıklamada CHP'ye dışarıdan destek vereceğini vurgulayarak, "İnanın çok yoruldum. 2 yıla yakındır bu görevi sürdürüyorum. Tek gerekçem yorgunluğumdur. Görevi yönetim kurulu üyesi İsmail Akyıl’a devrettim. İstifamın ardından toplanan İl Yönetim Kurulu, görevi İsmail Akyıl’a verdi. İsmail Akyıl, kongreye kadar il başkanı olarak görev yapacak. Ciddi anlamda yoruldum. İşimden ya da hastalık gibi bir mazeretim yok. Sadece yorgunluktan dolayı ayrılmaya karar verdim. Milletvekilimiz Sayın Sezgin Tanrıkulu ve yönetim ile aldığımız ortak karar doğrultusunda böyle bir karar aldım" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)