Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyen Saadet Partisi, diğer partilerin adaylarının karşısına İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda parti sözcüsü Birol Aydın’ı çıkaracak. Saadet Partisi’nin adayını resmen Pazar günü duyurması bekleniyor.

SİYASET 26.01.2024, 10:07 27.01.2024, 09:14 Şeyda Gül
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarını hızlandıran Saadet Partisi, AK Parti’nin adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu karşısına hangi adayını çıkaracağını belirledi. Kulislerde dolaşan bilgiye göre, SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Birol Aydın’ın olmasına karar verdi. Birol Aydın, şu anda parti sözcüsü ve İstanbul Milletvekilliği yapıyor.

Pazar günü resmi açıklama yapılacak

Alınan bilgiye göre, Saadet Partisi İstanbul adayını Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 28 Ocak Pazar günü saat 12.00'de yapılacak aday tanıtım toplantısında duyuracak.

Birol Aydın kimdir?

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane Şiran'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini 1992-1997 yılları arasında Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nde tamamlayan Aydın, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin çeşitli kademelerinde görev aldı.

2007-2014 yılları arasında (IYFO) Uluslararası Gençlik Forumu'nda Genel Merkez Yöneticisi olarak görev alan Aydın, 2007'den itibaren (ESAM) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Aydın, Siyaset hayatında Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 2006 yılından bu yana Saadet Partisi GİK Üyesi olan Aydın, 2010-2019 yılları arasında sırasıyla Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Bugün Parti Sözcüsü olarak görevine devam etmekte olan Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem Milletvekilidir.

Yorumlar (0)