Özgür Özel'den Türkiye ittifakı çağrısı: "Hep birlikte içindeyiz"

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmalarını Bursa'da sürdürdü ve bir kez daha Türkiye İttifakı çağrısı yaptı.

SİYASET 29.02.2024, 22:33 01.03.2024, 18:20 Buse Önder
Özgür Özel'den Türkiye ittifakı çağrısı: "Hep birlikte içindeyiz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısında Türkiye İttifakı çağrısını yineledi.

İYİ Parti ile seçim iş birliği yapamamış olmanın üzüntüsünü dile getiren Özel, "İYİ Parti ile çok istedik, çok gayret ettik. Geçen sefer kıl payı kaçırdığımız Bursa'yı şimdi alıyoruz ama birlikte olursak seçim yapmaya gerek yok. Fark o kadar fazla. Birlikte olalım dedik, hür ve müstakil olacağız dediler, anlayış gösterdik" ifadelerini kullandı.

‘Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İttifakı'nın içinde olduklarını vurgulayarak, "Bu ittifakın adı, bu sefer Türkiye İttifakı. Biz kurduk, hep birlikte içindeyiz. Türkiye İttifakı'nın iki rengi var. Partimizin renkleri de öyle ama rengini partimizden almıyor. Türkiye İttifakı, rengini, işte bu ay yıldızlı al bayraktan alıyor. Türkiye İttifakı kimden oy ister? Türkiye İttifakı milli takım gol atınca ayağa kim sıçrıyorsa hepsinden oy ister" dedi.

‘Emeklilerin şartları düzeltilmeli’

Özel, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek emeklilerin şartlarının düzeltilmesini talep etti. Emeklilere yönelik olarak "Gel diyorum emekli kart çıkaralım. Aradaki 10 bin lirayı yatıralım. En düşük emekli maaşını asgari ücrete çıkaralım. Bana verilemez diyor, para yok. 1,4 trilyon lira lazım diyor. Yanlış hesap tam yarısı 700 milyar lira lazım" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)