Özgür Özel'den İYİ Parti'ye çağrı: "AK Parti ve MHP'den ayrılmazsanız..."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ve MHP ile birlikte terör karşı bildirgeye imza atan İYİ Parti'ye seslendi. İYİ Parti'nin bunlardan ayrılması ve kendi bildirgesini imzalaması gerektiğini kaydeden Özel, "Geçmişte AK Parti ve MHP'yi eleştiren İYİ Parti, bunu yapmazsa çok üzüleceğiz." dedi.

SİYASET 16.01.2024, 14:24 16.01.2024, 14:42 Hakan Öksüz
Özgür Özel'den İYİ Parti'ye çağrı: "AK Parti ve MHP'den ayrılmazsanız..."

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündemin sıcak başlıkları hakkında konuştu. Ülke olarak zor zamanlardan geçtiklerini kaydeden Özel, "Peş peşe aldığımız şehit haberleri yürekleri dağlıyor. Biz rahat rahat uyurken evlatlarımız canlarını feda ediyor. 23 evladımız son zamanlarda aynı bölgede şehit düştü. Şehit haberleri sonrası aynı ezberi tekrarlayan kişiler, bizi hesap sormamaya davet ediyor." dedi.

"Geçici üs bölgesini koruyamayacaksak orada durmayalım." 

Ülkedeki kötü giden şeyleri konuşmayı sürdüreceklerini vurgulayan Özel, "Evlatlarımızın kanının yerde kalmayacağını söylüyorlar ama her seferinde kan akıyor. Geçici üs bölgesinde şehit vereceksek, koruyamayacaksak orada kalmamamız lazım. Eksikleri giderin ki şehit haberi gelmesin." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, TBMM'ye gelip de bilgi veremeyeceklerini söylediler, biz de kendi bildirimizi paylaştık. Onlar sadece kınarken biz PKK'yı lanetledik. PKK diyoruz ama demediğimizi iddia ediyorlar. Cuma akşamı 9 eve şehit ateşi düştü." diye konuştu. 

"Geçmişte AK Parti ve MHP'yi eleştiren İYİ Parti, kendi bildirgesini imzalamalı"

"O iki bakan gelmedikleri Meclis'e bugün geliyorlar." diyen Özgür Özel, "DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti imza atmadı. Kendi bildirgelerini sunacaklarını söylediler. AK Parti ve MHP ile birlikte imza atan bir İYİ Parti var. Geçmişte sahada beraber çalıştığımız, Cumhuriyetçiliklerinden şüphe duymadığımız İYİ Parti, teröre karşı kendi bildirgesini imzalamalıdır. Geçmişte AK Parti ve MHP'yi eleştiren İYİ Parti'nin bunlardan ayrılması gerekiyor. Aksi halde gerçekten üzüleceğiz." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)