Özdağ neler talep etti? Erdoğan açıkladı

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'a üç bakanlık teklifi gelmiş. Numan Kurtulmuş'a da bu hususta özellikle İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele hususunda atılması gereken adımlar gibi bir isteği olmuş. Tabii Numan Bey de ona 'Cumhurbaşkanımız bu tarz taleplere kapalıdır.' demiş." dedi.

SİYASET 26.05.2023, 00:40
Özdağ neler talep etti? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.



Ekonomi

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Kira artış oranları hususunda cebri adımlar atmak mecburiyetindeyiz. Bu hususta, Adalet Bakanlığının bu işin üzerine çok daha sert önlemlerle gitmesi gerekiyor. 

Hiç kimse endişe etmesin, finans sistemimiz, bankacılık sistemimiz, ekonomimiz gayet sağlamdır. Öte yandan da yine Körfez'den falan bizim sistemimizin içine para depo eden ülkeler oldu. Bu da elbette ne yaptı, ister istemez kısa bir müddet için de olsa piyasamızı, Merkez Bankasını rahatlattı.



Siyaset

Kadınlarımızı her alanında destekledik, desteklemeyi sürdürüyoruz. Eğitimcisinden işçisine, ev hanımından girişimcisine, hiçbir kadın 21 senede herhangi bir hakkını yitirmediği gibi daha nice yeni haklara da kavuşmuştur. Biz başörtüsüne hürriyet düzenlemesini uygulamaya geçirdiğimizde, Kılıçdaroğlu bunun iptal edilmesi için hemen AYM'ye (Anayasa Mahkemesi) koştu. Fakat şimdi o zamanları inkar ediyor. Çünkü yalandan hürriyetçi pozları kesen Kılıçdaroğlu'nun geçmişini biz biliriz.

Bu ülkede her bir vatandaşımızın eşit ve hür bir şekilde yaşamasını temin edecek adımları zaten biz attık. Fakat bu adımların karşısında her vakit biz CHP'yi bulduk. CHP'nin engelleme teşebbüsleriyle mücadele ede ede bugüne geldik. Biz neyi başardıysak CHP'ye karşın başardık.

Sayın Kılıçdaroğlu galip gelirse terör örgütleri galip gelecek. Bu da çok açık ve net. Londra tefecileri galip gelecek. Kendisi de bunu ifade ediyor zaten. Ben demiyorum. ABD'li firmalar kazanacak. Bu noktada da dirlik ve birliğimize kastedenlere diyorum ki fırsat vermememiz gerekiyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ'a üç bakanlık teklifi gelmiş. Numan Kurtulmuş'a da bu hususta özellikle İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele hususunda atılması gereken adımlar gibi bir isteği olmuş. Tabii Numan Bey de ona 'Cumhurbaşkanımız bu tarz taleplere kapalıdır.' demiş.

Benim vatandaşım, samimiyet testini çok güzel yapar. Bunların yaptığı halkçılık, milliyetçilik değil, tümüyle takiyeciliktir. Takiyeciliği de benim vatandaşım yutmaz.

Biz bugüne değin hep kendimizle yarıştık. Kendi rekorlarımızı çok daha fazla yükseltmenin gayreti içinde olduk. Karşımızda da yenilikçi, vizyon sahibi, bizimle hizmet ve eserde yarışacak bugüne değin maalesef bir muhalefet bulamadık. Ve ülkemizin, Türk demokrasisinin zaten en büyük talihsizliği de bu. Yani eser ortaya koyamayan, üretemeyen muhalefetle yarışmak.



Seçim

Herhangi bir rehavet an itibarıyla olmasa bile benim bir politikacı olarak önlemimi almam gerekir, uyarmam gerekir. Teşkilatımı bu hususta uyaracağım ki onlar da zafer sarhoşluğuna veyahut herhangi bir rehavete kapılmasın. Çünkü ilk turu beş puan önde bitirdik. Fakat bu beş puan önde bitirişin zafer sarhoşluğuna, rehavete vesile olmaması gerekiyor."

Yorumlar (0)