Murat Kurum: 'İstanbul sporun baş şehri olacak'

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbulspor Kulübü'nü ziyaret etti ve yaptığı açıklamada, "İstanbul, sporun öncü şehri olacak. Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yapabilen, olimpiyat oyunlarının düzenlenebildiği bir İstanbul'u hayal ediyoruz" şeklinde konuştu.

SİYASET 26.02.2024, 21:47 Buse Önder
Murat Kurum: 'İstanbul sporun baş şehri olacak'

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbulspor Kulübü'nü ziyaret etti. Ziyaretine Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP İlçe Başkanı Nasri Hacı eşlik etti.

Forma hediye edildi

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Murat Kurum'a, İstanbulspor atkısı ve üzerinde 'Murat Kurum' yazılı forma hediye edildi. Ziyaretin bir bölümünde sahaya inen Kurum, penaltı atışı yaparak sporla iç içe bir anı yaşadı.

Ziyaret sırasında konuşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbulspor'un Türk sporuna katkıları ve başarılarıyla öne çıkan önemli bir kulüp olduğunu vurgulayarak, 1926 yılında kurulan ve sarı-siyah renklere sahip olan kulübün tarihini anlattı. Sarı-siyah renklerin Çanakkale savaşlarındaki şehitlerin anısına dayandığını belirten Kurum, bu renklerin dayanışma, beraberlik ve vatan sevgisinin simgesi olduğunu ifade etti.

‘Tesislerin sayısını arttıracağız’

Murat Kurum, sporun kardeşliğini, dostluğunu ve vatan sevgisini İstanbulspor'un renklerinde gördüklerini söyleyerek, bu kardeşlik hukukunu ve sporun barış hukukunu daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. İstanbulspor'un kamp tesislerinin bulunduğu Büyükçekmece ilçesinde gençlerin spor yapabileceği tesislerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Kurum, 1 Nisan'dan itibaren İstanbul'un her mahallesinde gençlerin spor yapabileceği tesisleri artıracaklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, spor kulüplerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Kurum, yaptığı açıklamada, "İstanbul sporun baş şehri olacak. Altyapıyı güçlendireceğiz ve Avrupa şampiyonalarının düzenlendiği, olimpiyat oyunlarının oynandığı bir İstanbul'u hedefliyoruz. Mahallelerde büyük spor kulüplerinin altyapılarını çocukların yetiştiği, süper ligde başarıdan başarıya koştukları, milli takımlara seçildikleri ve ülkemizi gururlandıran gençlerimizi yetiştirebilmek için çalışmalar yapacağız. Tesislerin sayısını arttıracağız" dedi.

‘İstanbul genelinde spor yaygınlaşacak’

Kurum, amatör ve profesyonel spor kulüplerinin ayakta durmaları için büyük sorumluluklarının olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kulüplere maddi ve manevi destek sağlayacaklarını söyledi. Kamp tesislerinin ve sahalarının bakımlarını belediye olarak kendilerinin üstleneceğini ifade eden Kurum, kulüplerle işbirliği içinde olacaklarını ve sporun İstanbul genelinde yaygınlaşması için amatör spor kulüpleriyle birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Büyükçekmece'nin her mahallesinde İstanbulspor'un amatör spor kulüpleriyle birlikte gerçekleştirdiği kardeşliği gözlemleyeceklerini ve yetiştirilen gençlerin başarılarına tanıklık edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)