MHP'li Karakaya açıkladı: Cumhur İttifakı'nda adaylar nasıl belirlenecek?

AK Parti ve MHP’nin öncelikle hangi illerde ve büyükşehirlerde hangi partinin aday çıkacağını belirleyeceğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, daha sonra her partinin kendi ilinde kendi adayını belirleyeceğini söyledi.

SİYASET 03.12.2023, 14:08 Şeyda Gül
MHP'li Karakaya açıkladı: Cumhur İttifakı'nda adaylar nasıl belirlenecek?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, katıldığı Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulundu. 2023 yılında Türkiye hakikaten belki de 100 yılın en önemli seçimlerini yaptığını ifade eden Karakaya, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğunu hatırlattı. “Şimdi tabi ki geleneksel olarak bakıldığında yerel seçimler erken seçim bağlamında kullanılır ama genel seçimler daha yeni yapıldı, bu nedenle öyle bir hava yok” diyen Karakaya, yerel seçimlerin de genel seçimler kadar önemli olduğunu vurguladı. Karakaya, “Önemi şurada; Türkiye şuanda içinde bulunduğu şartlar nedeniyle özellikle deprem ve pandemiden sonra genel yönetimle, yerel yönetimin uyumlu çalışması konusunda son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı

AK Parti ile MHP'nin ittifakının öyle basit, yüzeysel seçim iş birliği içinde olmadığını anlatan Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin vizyon ve misyon birlikteliği olduğunu söyledi. Meselenin sadece kendi sınırları içerisinde konfor halinde yaşamak değil, dünya düzeninin içerisinde rol alma çabası olduğunu vurgulayan Karakaya, “15 Temmuz'dan sonra ciddi bir halk desteğini de aldığınızda siz bir yol yürüyorsanız hedefiniz partileriniz için değil. AK Parti ve MHP'nin temelleri sağlam atıldı” dedi.

Adaylar nasıl belirlenecek?

Adaylar için çalışmaların sonuna gelindiğini ifade eden Karakaya, 2019 seçimine benzer bir çalışma ortaya çıkacağını belirtti. Buradaki temel stratejinin Cumhur İttifakı olarak temel amacın mevcut belediyeleri muhafaza etmek olduğunu belirten Karakaya, diğer partilerde olan belediyelerden önemli bir kısmını almanın temel stratejilerden birisi olduğunu dile getirdi. Hangi belediye hangi partideyse yine o şekilde devam edileceğini kaydeden Karakaya, AK Parti'nin ortak adayı neredeyse aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

İstanbul ve Ankara

“Hem Ankara hem İstanbul için şunu söyleyeyim. Aslında İstanbullular da Ankaralılar da çok net bir şekilde gördüler. Ankara ve İstanbul'da belediyecilik anlamında ne tür bir hizmet yapıldı? Yapılan hizmetleri takip ediyoruz” diyen Karakaya, Ankara'da yaşadığını ve 2019 yılında olmayıp da bugün ne olduğunu anlattı. Belediyecilik hizmetleri anlamında, trafik anlamında ne yapıldığını bildiğini vurgulayan Karakaya, iki belediye başkanın da arka tarafta Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı olabiliriz diye uğraştığına dikkat çekti. Bunun olmayacağı anlaşılınca Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı diye bir unvan çıkardıklarını anlatan Karakaya, seçim sürecinde bu unvanları da kullandıklarını dile getirdi. Bu belediyelerin kullandığı kaynakların çok ciddi olduğunu belirten Karakaya, CHP’nin bu memlekette çok ciddi bir şekilde kaynak yönettiğine dikkat çekti. “Bugün bir vatandaş bakana gittiğinde onun yapabileceği çok şey yok, bütçesi belli. Fakat belediyelere gittiğinde çok ciddi kaynak var. İktidardan daha rahat şekilde harcayacak bir güçte” diyen Karakaya, AK Parti ve MHP öncelikle hangi illerde ve büyükşehirlerde hangi partinin aday çıkacağını belirleyeceğini kaydetti. Karakaya, “Daha sonra her parti kendi ilinde kendi adayını belirleyecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)