MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı

İstanbul'da aday çıkarma kararı alan Yeniden Refah Partisi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Atacağınız taşın kimi ne kadar ürküteceğinin hesabını iyi yapmak lazım. Bu bir vebaldir, sorumluluktur” dedi.

SİYASET 28.03.2024, 20:53 Şeyda Gül
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, yerel seçimler ve Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul seçimleri öncesinde DEM ile CHP arasında yaşanan ittifakın gözler önünde yaşandığını ifade eden Aydın, eski HDP yeni DEM demenin doğru olacağını ifade etti. “Bunlarla ittifakı Sayın İmamoğlu’nun hep vardı. Yani bir önceki yönetim seçim sürecinde bu ittifakı kurdu. Sadece onda değil. Dikkat ederseniz Allah korusun yani Batılıların Türkiye'yi bölme parçalama projelerinin çok önemli iki ayağı var” diyen Aydın, bunlardan birinin etnik ayrımcılığa gitmek, bir de mezhep ayrımcılığa gitmek olduğunu söyledi. Maalesef buna İstanbul şehri eminin de alet olduğunu kaydeden Aydın, geçen iftar yemeği verdiklerini ve katılanları saydıklarını söyledi. İçlerinde daha önce de İstanbul kimin diye sorulduğunda işte İstanbul Ermenilerin, Rumların, efendim şunların, bunların diye sıraladıklarını söylediklerini ifade eden Aydın, “Ama asli unsur Anayasamızda Türkiye Cumhuriyetinin asli unsuru olan Türklerin adını hiçbir zaman ağzına almaktan imtina ediyor her zaman” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün mirası yağmalanıyor

“Avrupa'daki saldırılardan anlıyorsunuz. Nerede bir Türk vatandaşı varsa bizim bir soydaşımız varsa onun hanesine, dükkanına, hatta camilere saldırıyorlar. Şimdi böylesine can derdine düşmüş bir terör örgütünün siyasi uzantısına maalesef Cumhuriyet Halk Partisi can suyu veriyor. Yani Atatürk'ün mirası yağmalanıyor” diyen Aydın, yüz yıllık bir mücadelenin heba edildiğini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekten bölücülükle ilgili söylediği çok nefis cümleler olduğunu kaydeden Aydın, bütün bunları yok sayarak sanki daha önceleri genel seçimlerde altılı masa kurulup altında DEM’i tutarken bugün altını masada bir dağınıklığın söz konusu olduğunu vurguladı. Altında ki DEM masa üstüne çıkarılmış çok önemli bir paydaş haline getirdiklerini dile getiren Aydın, “Peki, ortaklaştıkları düşünce ne? Allah korusun meşrep ya da işi tek kökenli merkezli bir ayrımcılığa tabi tutmak. Bir de artık mağarasında, dağında, efendim herhangi bir eylemde varlık bulamayan PKK'ya kravat tak takım elbise giydirip büyükşehirde, İstanbul'da efendim siyasi bir görüntü adı altında şehirlere, metropollere çekmek. Bizim canımız çok yandı” şeklinde konuştu.

Yılanla torbaya girilmez

Herkesin bunun farkında olduğunu anlatan Aydın, bunlardan tekrar yeniden siyasi bir şey çekme projesini düşünenlerin de aldandığını söyledi. Yani yılanla torbaya girilmeyeceğini kaydeden Aydın, daha önceki dönemde ağır bedeller ödendiğini dile getirdi. Çukur eylemlerini hatırlatan Aydın, orada  800, 900 civarında şehidimin olduğunu belirtti. “Dolayısıyla biz artık mümin aynı delikten ikinci kez ısırılmak hükmüne uygun davranmamız lazım. Dolayısıyla Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve net söylüyoruz. Cumhur İttifakı var” diyen Aydın, bütün bu belediyelerin tekrar Cumhur İttifakı'na geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi açıklaması

Yeniden Refah Partisinin İstanbul’da aday çıkarmasına yönelik de eleştirilende bulunan Aydın, aslında yani Cumhur İttifakı içerisinde şimdi bir milli görüş mirası sahibini artık AK Parti'ye geçtiği kanaatim bu, milletimizde hasıl oldu ki bu kadar oraya destek olduklarını söyledi. “Şimdi öylesine bir babanın bir evladı işte bugün yola çıktılar. Ya İstanbul'da Allah aşkına yani yapacağınız işin, atacağınız taşın kimi ne kadar ürküteceğinin hesabını iyi yapmak lazım. Bu bir vebaldir, sorumluluktur. Bu vebalin altında kalamayacağını söyleyenler istifa edip kitlesel olarak efendim parti değiştiriyor. Ama nasıl bir üst akıl, böyle bir yönlendirme yaptıysa İstanbul'da aday çıkarmaları çok garip bir şey” diyen Aydın, yani herkesin oy potansiyelini bildiğini dile getirdi. Bunlardaki amacın üzüm yemek mi ya da bağcıyı dövmek mi olduğunu sorgulayan Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi de DEM’in buradaki amacı daha önce altının başında bir araya gelenler bunu itiraf ettiklerini anlattı. “Biz tek amacımız Tayyip Erdoğan'a alaşağı etmekti. Cumhur İttifakı'nı sekmeye uğratmaktı. Başaramadık dediler. Peki, bundan ders çıkaramadınız mı? Şimdi yazık değil mi? Sizin milli duruşunuz var” ifadelerini kullanan Aydın, böylesine gayri milli bir söylem içerisinde olan Sayın İmamoğlu'na dolaylı bir destek sağlama adına niye aday çıkardıklarını sordu. Bir milletvekillerinin istifa ettiğini kaydeden Aydın, yönetim kurullarında korkunç bir göç olduğunu söyledi. Aydın, “Gerçekten bu partiyi umut görüp rahmetlinin efendim hatırasına bağlı olarak buna destek vermeyi düşünen birçok insan bu karardan dolayı da desteğini çekecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)