MHP'de kurultay sonrası ilk MYK tarihi belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda seçilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ilk toplantısını 15 Nisan Pazartesi günü yapacak.

SİYASET 12.04.2024, 20:57 15.04.2024, 09:43 Buse Önder
MHP'de kurultay sonrası ilk MYK tarihi belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda seçilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin ilk toplantısını yapmak için hazırlanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde gerçekleşecek toplantı, 15 Nisan Pazartesi günü parti genel merkezinde gerçekleşecek.

Toplamda 100 katılımcı olacak

Olağan Büyük Kurultay'da seçilen MYK ve MDK üyeleri, ilk defa bir araya gelerek yeni dönemin başlangıcını yapacaklar. Toplantıda 75 asil ve 25 yedek olmak üzere toplamda 100 üyeden oluşan MYK ile 9 asil ve 5 yedek olmak üzere toplamda 14 üyeden oluşan MDK yer alacak.

Başkanlık Divanı'nda yer alacak isimler arasında 12 genel başkan yardımcısı, 1 genel sekreter ve 2 genel sekreter yardımcısı bulunacak.

MDK başkanı belirlenecek

Kurultay sonrasında düzenlenecek olan ilk toplantıda, MYK üyeleri arasından 15 kişilik bir Başkanlık Divanı belirlenecek. Ayrıca, MDK başkanı da bu toplantıda belirlenecek.

MHP'nin önemli kararlar alacağı bu toplantı, parti içindeki yeni dönemin başlangıcı niteliğinde olacak.

Yorumlar (0)