Leyla Zana'dan İstanbul çağrısı: Oyumuza sahip çıkalım

İstanbul'da yaşayan seçmenlere DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'ye oy vermeleri çağrısında bulunan Eski HDP Milletvekili Leyla Zana, “Oyumuza sahip çıkalım” dedi.

SİYASET 24.03.2024, 20:20 25.03.2024, 16:46 Şeyda Gül
Leyla Zana'dan İstanbul çağrısı: Oyumuza sahip çıkalım

31 Mart yerel seçimlerine günler kala eski HDP Milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır'da hitap etti. İstanbul'da yaşayan seçmenlere çağrıda bulunan Zana, DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için oy istedi. “CHP şimdi ‘İstanbul’da Kürtler bize neden oy vermiyor’ diyor. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Ama biz hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar” diyen Zana, kadim bir halk olduklarını söyledi. Herkesin oyuna sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Zana, burada dağların eteklerinden bütün renkleriyle, halklarıyla, özerklikleriyle İstanbul’a seslendi.

Özgür yaşama katkı sunması gerekiyor

İstanbul’da insanların bir müjde beklediğini kaydeden Zana, İstanbul’un en büyük Kürt şehri olduğunu savundu. Özerk bir ana gibi kulaklarını açtıklarını dile getiren Zana, çocuklarını, ekmeğini, yarınını korumak için yaşatmak ve yaşamak için bu toprakları terk edenlere İstanbul’un sahip çıktığını söyledi. Bu ülkede demokratik, özgür yaşama katkı sunması gerektiğini ifade eden Zana, bu emeklerin kutsal olduğunu vurguladı. Bu kutsal emeklerin yaşamasını sağlamak gerektiğini anlatan Zana, kürtlerin yarının, birlikte yaşamanın umudu olduğunu söyledi. Tüm herkesin gözünün nasıl bölgedeyse buranın gözünün de İstanbul’da olduğunu aktaran Zana, buradaki dinamiğin İstanbul’un güçle buluşup bulaşmayacağı olduğunu dile getirdi.

Hayatı bize zindana çevirdiler

“Bu halk seninle birlikte yarını övmek istiyor. İstanbul! İradenin bulanmaması için berrak bir şekilde sandığa yansımasını sağla İstanbul. Günübirlik çıkarları, popülist politikaları, birilerine endeksli umutları değil, bu halkın ve Türkiye halklarının ortak iradesini sandığa yansımasını sağla İstanbul” ifadelerini kullanan Zana, çocukların çok çektiğini belirtti. Hayatı zindana çevirdiklerini söyleyen Zana, “Bütün kimlikler, farklılıklar birbirini kapsayarak yarınları birlikte örmek için 100 yıldır biz çabaladık, şimdi onları ortaklaştıralım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)