Kurum’dan İstanbul mesajı: Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız

AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını dile getirdi.

SİYASET 16.03.2024, 11:34 18.03.2024, 08:56 Şeyda Gül
Kurum’dan İstanbul mesajı: Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Bahçelievler'de bir restoranda düzenlenen "Gaziantep Hemşehri Sahuru" programında vatandaşlarla bir araya geldi. Gaziantep'le ayrı bir gönül bağı olduğunu söyleyen Kurum, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yürütülen çalışmalara dikkati çekti. Gaziantep'i, Nurdağı'nı, İslahiye'yi asla ve asla kaderine terk etmediklerini ifade eden Kurum, ilk sözleşmeleri depremden 46 gün sonra yaptıklarını vurguladı. 46 gün sonra yine aynı motivasyonla, aynı anlayışla çalıştıklarının bilgisini veren Kurum, Mayıs ayında ilk konutların teslimini yaptıklarını vurguladı. O zaman yine bugünkü CHP’li muhalefetin 'Bu konutları yapamazsınız, bu konutları bitiremezsiniz. Bu konutları yapacak parayı, kaynağı bulamazsınız' dediğini belirten Kurum, milletle birlikte el ele verdiklerini ve 11 ilde tüm dünyaya örnek olacak bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirtti. Kurum, “Her zaman oradaki kardeşlerimizin elini sımsıkı tuttuk” şeklinde konuştu.

İstanbul'umuzu dirençli hale getireceğiz

İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını dile getiren Kurum, onlar yapamaz denilen yerde 650 bin konutu yaptıklarını vurguladı. Aynı anlayışla İstanbul'un 39 ilçesi için yapacaklarını kaydeden Kurum, burada bu konutların sağlam, güvenli hale gelene kadar burada hiçbir annenin yastığa başını koyduğunda huzursuz uyumayacağı bir İstanbul için yine kollarımızı sıvadıklarını vurguladı. Bu anlayışla çalışacaklarının bilgisini veren Kurum, “Bu konutlarımızı yapıp İstanbul'umuzu dirençli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Seçime 15 gün kaldı

Yerel seçimlere 15 gün kaldığını hatırlatan Kurum, bu seçimde liyakat, ehliyet ve bir tarafta da işte burada verdiği vaatleri unutan bir belediyecilik anlayışını oylayacaklarını söyledi. “Bu 31 Mart'ta geleceğimize, geleceğimizle ilgili yapacağımız yatırımları diğer taraftan da İstanbul'un kaynaklarını rant görenleri ve İstanbul'un kaynaklarını çarçur edip kendi geleceği için harcayanları oylayacağız. Burada bütün Gaziantepli kardeşlerimden ricam gidilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayalım. Tüm kardeşlerimizin gönüllerine girelim” diyen Kurum, onları kucaklayarak projelerini, hayallerini anlatmak istediğini belirtti. İstanbul hayalinin etrafında hep birlikte kenetlenelim çağrısında bulunan Kurum, “15 gün sonra sandığa gittiğimizde oy kullanma kabininde karşımızda partilerin bulunduğu uzun bir çarşaf liste olacak ama bunca partiye rağmen karşımızda iki seçenek olacak. İnsanımız bu iki seçenekten birisine oy verecek. Ya hayatımızı her anıyla kolaylaştıranlara ya da günden güne zorlaştıranlara oy vereceğiz ya da İstanbul'u ihya etmeye çalışanlara ya da İstanbul'u 5 yıldır ihmal edenlere oy vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Onlar İstanbul'u yavaşlattılar ama ben durdurmalarına izin vermeyeceğim

Bu işin partisi, siyaseti veya ideolojisi olmadığını ifade eden Kurum, bu seçimde herhangi bir adaya veya partiye değil herkesin kendi hayatına, kendi geleceğine oy vereceğini söyledi. “Yavrularımızın istikbaline oy vereceğiz. Ben inanıyorum ki Gaziantepli kardeşlerim, 31 Mart'ta İstanbullular, 'Onlar İstanbul'u yavaşlattılar ama ben durdurmalarına izin vermeyeceğim” diyen Kurum, bir oyu olduğunu onun da güvenli yuvalara ve yeni sosyal konutlara olduğunu kaydetti. “Bir oyum var, o da yatırıma, projeye, esere, hizmet belediyeciliğine, gerçek belediyeciliğe.' diyecektir. İnşallah 31 Mart akşamı tüm İstanbul'umuzun kazanacağı, İstanbul'umuzun Türkiye Yüzyılı'nda parlayan bir şehir olması için hep birlikte kazanacağız” diyen Kurum, hep birlikte mutlu olacakları ve İstanbul'un 571 yıllık onuru için ay yıldızlı bayrağı için 783 bin kilometrekare vatan toprağı için bu mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)