Kurum, İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayacağını vadetti

Şayet seçilirlerse İstanbul'un 39 ilçesinde yerinde ve gönüllü dönüşüme hızla başlayacaklarını belirten AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, “İstanbul'umuzda tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız” dedi.

SİYASET 06.02.2024, 13:47 06.02.2024, 16:01 Şeyda Gül
Kurum, İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayacağını vadetti

Sosyal medya hesabından videolu mesaj yayımlayan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, ülkece yaşanan büyük acının hala tazeliğini koruduğunu belirtti. Tarihe geçen 6 Şubat’ta acılı, karanlık günde 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini belirten İBB Başkan adayı Kurum, “Yüreklerimizde oluşan yara ilk günkü gibi sızlıyor” ifadelerini kullandı.

39 ilçede riskli tek yapı kalmayacak

Afet bölgesinde devletin tüm imkanlarının vatandaşlar için seferber edildiğini aktaran İBB Başkan adayı Kurum, deprem riski en yüksek şehirlerden olan İstanbul'da yerinde ve gönüllü hızlı dönüşüme başlayacaklarını dile getirdi. 39 ilçede en riskli alanlardan başlayarak İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını vurgulayan İBB Başkan adayı Kurum, “Ben, bu vesileyle Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)