Kurum açıkladı: İBB'nin öz geliri yüzde 8'e düştü

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan İBB Adayı Murat Kurum, “Öz gelirle merkezi bütçeden gelen gelirlere baktığımızda öz gelir yüzde 8'e düşmüş” dedi.

SİYASET 05.03.2024, 01:33 Şeyda Gül
Kurum açıkladı: İBB'nin öz geliri yüzde 8'e düştü

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale'de meydana gelen depremi yaşayan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olunduğunu ifade etti. “Depreme ilişkin tedbirlerimizi alarak yaşamalıyız. Deprem bugün terörle mücadele kadar önemli bir konudur. Biz de projelerimizi, hayallerimizi ortaya koyduğumuzda en önemli gündem maddemiz deprem” diyen Kurum, İstanbul'daki riskli bina stokunu bir an önce eritmek istediklerini ve bu sebeple 650 bin konutun dönüşümünü açıkladıklarını belirtti.

Vatandaşınız için dertli olursanız her şey yapılır

Muhalefetin İstanbul'un deprem gerçeğiyle ilgili son 5 yılda hiçbir proje ortaya koyamadığını kaydeden Kurum, 650 bin konutun İstanbul'da dönüştürülmemeli diye düşünen bir belediye başkanı olduğunu anlattı. Kentsel dönüşümün mahalle mahalle yapılması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Kurum, bugünkü belediye başkanının hiçbir şey yapmadığını vurguladı. Reklam bütçesini deprem bütçesinden 2 katı harcamış bir yönetim olduğunu dile getiren Kurum, nüfusu arttırmadan yerinde konutları dönüştürmek istediklerini aktardı. Yapmak isteyeni de eleştirdiklerini belirten Kurum, “Kaynak bulamazsınız diyorlar. Biz kaynak bulduk, asrın felaketinde 3 ayda 89 bin konutun inşası başladı. Nasıl bulduk kaynağı? İstenirse yapılır, siz vatandaşınız için dertli olursanız her şey yapılır” dedi.

İBB'nin öz geliri yüzde 8'e düştü

100 bin sosyal konut için 16 Nisan'da başvuruları alacaklarını anlatan Kurum, KİPTAŞ’ın eliyle yarısı bizden 300 bin konut yapacaklarını söyledi. “Biz 250 bin konutu dönüştüreceğiz. 58 milyar dolar tutarında. Şu anda İBB'nin 500 milyar dolardan fazla bütçesi var” diyen Kurum, şimdi kaynağı nereden bulacaklarını açıkladı. İstanbul'un kaynaklarını İstanbul'a harcayacaklarının bilgisini veren Kurum, “İBB'nin öz geliri var değil mi? Biz burayı devrettiğimizde öz gelirle merkezi bütçeden gelen gelirlere baktığımızda öz gelir yüzde 8'e düşmüş” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)