Kılıçdaroğlu, koltuğunu Alper Taşdelen'e mi bırakıyor? Alper Taşdelen kimdir?

14 Mayıs seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı "değişim" ile istifa çağrılarına adeta kulak tıkayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu devredeceği kişiyi bulduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu son dönemlerde neredeyse yanından hiç ayırmadığı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e bırakmak istediği konuşuluyor.

SİYASET 30.08.2023, 12:45
Kılıçdaroğlu, koltuğunu Alper Taşdelen'e mi bırakıyor? Alper Taşdelen kimdir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden sonra koltuğuna oturacak olan veliahtını bulduğu ve koltuğu o kişiye devretmek için hazırlıklar yaptığı iddia edildi. Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre Kılıçdaroğlu, koltuğunu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e devretmek istiyor.

Kılıçdaroğlu, koltuğunu Taşdelen’e bırakmak istiyor!

14 Mayıs seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı "değişim" ile istifa çağrılarına adeta kulak tıkayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu devredeceği kişiyi bulduğu iddia edildi.

Taşdelen’i yanından ayırmıyor

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakması halinde, CHP liderliğini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in üsteleneceği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı özel görüşmelerinde Taşdelen'in de yer alması dikkatleri çekmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı protokol toplantısında da Taşdelen'in yer aldığı ifade ediliyor.

Muhalif delegeyi ikna etti mi?

Alper Taşdelen’in CHP'de süren ilçe kurultaylarında da Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği öğrenildi. Ankara'daki delege üzerinde etkinlik kurmayı başaran Taşdelen'in, parti içindeki muhalif kesimleri de Kılıçdaroğlu lehine ikna ettiği biliniyor.

Alper Taşdelen kimdir?

1974 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde doğan Alper Taşdelen, Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitiren Taşdelen, ABD'de Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler dalında da yüksek lisans yaptı. New York eski Belediye Başkanı David Dinkins'tan "Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi" dersi alan Taşdelen, tezini "Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü" konusu üzerine yazdı.

1996 yılında Sosyalist Enternasyonel'in 20. Kongresi'ne "en genç delege" unvanıyla Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile beraber CHP delegesi olarak katıldı. Kanal D'de siyaset ve diplomasi muhabiri olarak 2 sene "gazetecilik" yapan Taşdelen, Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu 57. Hükümet Dönemi'nde "Başbakan Müşavirliği" görevine atandı. Taşdelen, bu görevinin ardından özel sektöre geçti ve on sene çalıştığı Petrol Ofisi A.Ş.'de "Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" görevini üstelndi.

2011 Genel Seçimleri'nde "CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı" olarak seçimlere katılan Taşdelen, 30 Mart 2014 yerel seçiminde ise CHP'den Çankaya Belediye Başkan adayı oldu.

Taşdelen’in siyaset ve dış politika alanlarında çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkanı seçilen Alper Taşdelen, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)