İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu

İYİ Parti Hatay İl Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Nusret Cömert olduğu duyuruldu.

SİYASET 14.02.2024, 11:22 15.02.2024, 09:13 Şeyda Gül
İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu

İYİ Parti Hatay İl Teşkilatı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, partinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Nusret Cömert olduğu açıklandı.

Nusret Cömert kimdir?

Damnus Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert, 1984 – 2014 yılları arasında 30 yıl Royal Dutch Shell’de görev aldı. 12 yıl boyunca Türkiye’de petrol ürünleri konusunda faaliyet gösteren Nusret Cömert, bu dönemde Shell Türkiye’nin, akaryakıt sektörünün liberasyon sürecinde transformasyonunu gerçekleştirdi. Akabinde Royal Dutch Shell’in Londra’daki merkezinde 2 yılı aşkın bir süre içerisinde Türkiye’nin de yer aldığı Doğu Akdeniz Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak atanan Cömert, Türkiye’deki doğal gaz ve enerji şirketini kurarak Genel Müdürlüğünü yürütmüştür.

2002 – 2014 yılları arasında Türkiye’de arama ve üretim ile doğal gaz ve enerji faaliyetlerinin Murahhas Azası ile kurucusu olduğu Shell Enerji A.Ş.’nin (SEAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Cömert, Türkiye’de doğal gaz sektörünün liberasyonu sürecinin öncülüğünü yapmıştır. SEAŞ’ı Türkiye’de ilk özel doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketi olarak faaliyete başlatan Cömert, Shell’in Türkiye’de Akdeniz ile Batı Karadeniz’de offshore petrol ve doğal gaz arama, Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ise kaya petrolü arama faaliyetlerine başlamasını gerçekleştirmiştir. Petrol ve doğal gaz arama alanında Ortadoğu ve Kuzey Afrika Liderlik Ekibi, doğal gaz ve enerji alanında Avrupa Liderlik Ekibi Üyeliklerini yapan Cömert, 4 yıl Akfen Holding A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmış olup halen Borusan Mannesman Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir.

Cömert Makina Mühendisi olup MBA eğitimi alan Cömert, Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Kıdemli Akademi Üyesi ve IMD Business School Alumnisidir.

Nusret Cömert’in üyesi olduğu kurum ve kuruluşlar şu şekilde;

  • Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu,
  • İstanbul Konsoloslar Heyeti (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi,
  • Harvard Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı,
  • Harvard Club of New York City,
  • DEİK Türkiye-Orta Amerika ve Karayipler İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi,
  • TÜSİAD’ın 15 yıl üyesi,
  • Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi,
  • Galatasaray Kulübü üyesidir.
Yorumlar (0)