İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım’dan flaş açıklamalar

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, yaptığı açıklamada “Ankara son 5 yılda ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür” dedi.

SİYASET 24.01.2024, 17:10 25.01.2024, 17:51 Şeyda Gül
İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım’dan flaş açıklamalar

İYİ Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan parti lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cengiz Topel Yıldırım’a teklif götürdüğünü açıklamıştı. Yıldırım’ın da teklifi kabul ettiğini söyleyen Akşener, İYİ Parti’nin ABB başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu ifade etmişti.

Ankara’ya memat gelmemiş fakat hayat Ankara’dan gitmiştir

Adaylığının açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara’nın hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Ankara’nın adına, şanına, rütbesine ve mazisine yakışan bir konumdan fersah fersah uzak olduğunu anlatan Yıldırım, bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara’nın mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçiremediğini vurguladı. “Ankara’ya memat gelmemiş fakat hayat Ankara’dan gitmiştir. Ankara son 5 yılda ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür” diyen Yıldırım, Ankara’nın her fanteziyi proje zanneden zihniyet ile her projeyi fantezi olarak gören bir atalet arasına sıkıştığını belirtti. Yıldırım, “Bu iki zihniyet Ankara’yı malulen emekli hale çevirmiştir” ifadelerini kullandı.

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynayan Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 2008 yılında Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulunan Yıldırım, 28 Mart 2009 yılında ise delegelerin tamamının oylarını alarak Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu. Kulüp başkanlığını 30 Ağustos 2009’da dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’e devreden Yıldırım, Ahmet Gökçek yönetiminin iki buçuk yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile koltuğu 24 Ağustos 2011’de yeniden devraldı.

18 Kasım 2011’de yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bırakan Yıldırım, 2014’te siyasete ABB Başkanlığı için aday adayı oldu. Ancak parti o dönem tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşulan Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Yorumlar (0)