İYİ Partili İBB başkan adayı Kavuncu müjdeyi verdi: Ulaşım tarifelerine indirim geliyor

İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, ulaşımda tarifelerde indirim olacağını duyurdu.

SİYASET 18.02.2024, 22:12 19.02.2024, 18:12 Şeyda Gül
İYİ Partili İBB başkan adayı Kavuncu müjdeyi verdi: Ulaşım tarifelerine indirim geliyor

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İYİ Parti İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda hitap etti. Yaptıkları araştırmalarda İstanbulluları en fazla rahatsız eden konuların başında ulaşım, barınma, sığınmacı ve göçmen sorununun geldiğini söyleyen Kavuncu, İstanbul'a altı boş vaatlerin değil kapsamlı ve yeni bir yönetim anlayışının gerektiğini belirtti. Kavuncu, çeşitli alanlarda uzun yıllar görev almış, gerek emeklilik öncesi gerekse emekli olduktan sonra bilgi ve birikimlerini bilgi alanlarına göre çevresine aktarmak isteyen İstanbullulara istedikleri konularda deneyimlerden faydalanmak isteyen genç İstanbullu hemşerileri bir araya getirecek merkezler oluşturulacağını açıkladı. Tecrübe Aktarım Merkezi’ne katılım gösteren gençlerin yol paralarını karşılayacaklarını kaydeden Kavuncu, her katıldıkları program sonrasında 100 TL İstanbul kart yüklemesi yapılacağını vurguladı.

Ulaşımda tarifelerde indirim

Ulaşımda toplu taşıma payının yüzde 28’den yüzde 40’a çıkartılacağını dile getiren Kavuncu, 5 sene içerisinde İstanbul şehir merkezindeki her noktadan yürüyerek 15 dakika içerisinde otobüs ve metroya erişim çeşitliliği sağlanacağını aktardı. İstanbul Ulaşım Otoritesi kurulacağını vadeden Kavuncu, “Toplu taşımada ücret reformu yaparak aylık toplu taşıma abonelik ücreti, · şu an yüzde 8 olan tam uygulama için asgari ücretin yüzde 4’ünü, şu an yüzde 1.5 olan öğrenci uygulaması için yüzde 1’ini geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

İstanbul akıllı trafik yönetim sistemi (ISTMAS)

Trafik akışını gerçek zamanlı olarak izlemek ve optimize etmek için gelişmiş sensörler, kameralar ve veri analitiği kullanarak kapsamlı bir akıllı trafik yönetim sistemi uygulanacağının bilgisini veren Kavuncu, uygulamanın adının ISTMS olacağını söyledi. Kavuncu, “Trafik sıkışıklığını azaltmak ve hava kalitesini iyileştirmek için akıllı trafik sinyal kontrolü, sürücüler için dinamik yönlendirme bilgileri ve trafik sıkışıklığı fiyatlandırma mekanizmaları gibi özellikler içerecek” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)