İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye mi geçiyor? Açıklama geldi

İYİ Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmenin ardından başlayan tartışmalar gündemi meşgul etmeye devam ederken, partiden dört milletvekilinin AK Parti'ye geçmesinin söz konusu olduğu iddia edildi.

SİYASET 10.06.2024, 16:50 11.06.2024, 15:38 Buse Önder
İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye mi geçiyor? Açıklama geldi

İYİ Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Son olarak kulislerde, İYİ Parti'den dört milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği iddiaları gündeme geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, hafta sonu yaptığı açıklamada, "Akşener'e yakın kişilerin televizyon programlarında açıklama yapmalarını rahatsız edici buluyorum. Görmezden gelemem. İYİ Parti içinde problem varmış izlenimine izin vermem. Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı'na gitmeye kalkışırsa ummadığı tepkiyi görebilir" dedi.

Dervişoğlu'nun bu sözleri, partide kimin hedef alındığı ve tepkinin ne olacağı konusunda merak uyandırdı.

Burak Akbulut: ‘Üzerime alındım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener görüşmesi sonrası televizyonlarda en çok görülen isimlerden biri olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, Dervişoğlu'nun mesajlarını üzerine alıp almadığı sorusuna, "Evet, üzerime aldım elbette" dedi. Akburak, "Kırıldım, kırılmamak mümkün mü? Ama saygıda kusur etmem. Kendisi çağırırsa gider görüşürüm" ifadesini kullandı.

Akburak, Dervişoğlu'nun açıklamalarına dair eklediği şerhte, "Parti içinde uzun süredir devam eden Kurucu Genel Başkanımız Meral Akşener'i yıpratma operasyonuna razı gelmem" dedi. Erdoğan-Akşener görüşmesinin bu operasyonun bahanesi haline getirildiğini belirten Akburak, "Manipülasyonlar yapılıyor" diye konuştu.

Partiden ayrılma niyeti var mı?

Partiden ayrılma niyeti olup olmadığı sorulan Akburak, "Şu an ayrılma niyetim yok. Partinin kurucuları arasındayım. Parti yönetimi gereğini yaparsa kendisi bilir" dedi.

Dört vekilin AK Parti’ye geçiş iddiası

İYİ Parti'den dört milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği iddiaları hakkında konuşan Akburak, "Ben de duyuyorum. O dört vekilden birisi ben değilim. Bu yapının içinde olmadığım için bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Dağılacak mı?

İYİ Parti'nin dağılma ihtimali hakkında da yorum yapan Akburak, "İYİ Parti zayıf bir yapı değildir. Kuvvetli bir yapıdır. Ama bundan sonra süreç nasıl ilerler ben de bilemiyorum" dedi. Akburak, partinin merkez sağda yeteri kadar temsil edilmediğini vurguladı.

Disiplin süreci ve Koray Aydın

Parti içindeki disiplin süreciyle ilgili olarak Müsavat Dervişoğlu'nun çarşamba günü grup toplantısında mesajlarını ileri taşıyacağı konuşuluyor. Dervişoğlu'nun hangi enstrümanları harekete geçireceği merak edilirken, ihraç olmasa da kınama şeklinde bir sürecin olabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, Koray Aydın'ın AK Parti'ye geçmeyeceğinin kesin olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)