İYİ Parti’de ‘Başkent’ krizi: Tanınmış bir aday mı aranıyor?

İYİ Parti bugüne kadar 230 adayını belirlemişti ancak henüz gelmeyen Ankara adayı ise kulislerde birtakım söylentilere sebep oldu. İYİ Parti’nin Ankara adayı için tanınmış bir kadın aradığı iddia ediliyor.

SİYASET 21.01.2024, 10:12 22.01.2024, 09:18 Buse Önder
İYİ Parti’de ‘Başkent’ krizi: Tanınmış bir aday mı aranıyor?

İYİ Parti içerisinde Ankara'da yaşanan aday belirleme sürecindeki sıkıntılar gündeme gelirken, partinin bugüne kadar 12 büyükşehir, 17 il, 182 ilçe ve 19 belde olmak üzere toplam 230 yerleşim yeri için adaylarını açıkladığı bildirildi. Ancak, Ankara'da sadece bir ilçe için aday belirlenmesi dikkat çekti.

İYİ Parti, Bursa'da 13, İzmir ve Antalya'da 11'er, İstanbul ve Kayseri'de 10'ar, Samsun'da 9, Adana, Kocaeli, Balıkesir ve Manisa'da 7'şer, Mersin'de ise 6 adayını açıkladı. Ankara'da ise sadece Keçiören için adayını Kemal Babuccu olarak ilan etti.

Ankara için aday bulmakta zorlanıyor

Parti içi kulislerde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının "tanınmış bir kadın" olabileceği söylentileri dolaşırken, Meral Akşener'in kurmaylarından gelen mesajlar nedeniyle yaşanan gecikmenin, İYİ Parti'nin Ankara'da aday bulmakta zorlandığı yorumlarına yol açtığı belirtildi. Bu durumun, AK Parti'nin adayını önceden açıklamasının ardından, İYİ Parti'nin kendi adaylarını belirleme sürecini etkilediği ifade edildi.

İYİ Parti kurmayları ise bu yorumlara karşı çıkarak, "Başkentliye hitap edecek doğru adayı bulma konusunda titizlikle çalıştıkları için sürecin devam ettiğini" belirtti.

Yorumlar (0)