İYİ Parti'nin büyükşehir adayları belli oldu

Geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan ve Millet İttifakı'nı bir defa daha dağıtan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'nin karşısına büyükşehirlerde aday olarak çıkartması beklenen kişiler belli oldu.

SİYASET 12.09.2023, 13:53 12.09.2023, 14:04
İYİ Parti'nin büyükşehir adayları belli oldu

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimlerin hemen ardından 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere odaklandı. Yaklaşık 6 ay sonra, sandık başına gidecek olan seçmen, partilerin il ve ilçelerde kimi aday göstereceğini merak ediyor. Ayrıca yerel seçimlerde muhalefet kanadında bir ittifak grubu kurulup kurulmayacağı ise Akşener’in açıklamalarına rağmen hala bir başka merak konusu.

Yaşanan tüm gelişmelerle birlikte muhalefet bloğunda ise bir yandan parçalanma bir yandan da adaylık yarışı giderek hız kazandı.

İYİ Parti'nin büyükşehir adayları belli oldu

Bu doğrultuda 26 Ağustos tarihinde açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert ifadeler kullandığı konuşmasında yerel seçime kendi adaylarıyla katılacaklarını duyurdu.

Bu açıklamanın hemen ardından ise muhalefet cenahındaki adaylıklar için kulislerde isimler dillendirilmeye başlandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından İyi Parti’nin "Büyükşehirlerde de aday çıkartacağız" çıkışıyla şehirlerde aday göstereceği isimler de netleşmeye başladı.

İYİ Parti hangi büyükşehirde kimi aday çıkaracak?

İYİ Parti'nin CHP'ye karşı aday çıkartacağı şehirler ve öne çıkan adaylar şöyle:

Ankara: Adnan Beker

İstanbul: Buğra Kavuncu

İzmir: Ümit Özlale

Antalya: Nesrin Ünal

Hatay: Gökhan Zan

Bolu: Tanju Özcan

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

Yalova'da ise Muharrem İnce ile ittifak kurularak seçime birlikte girilecek.

Yorumlar (0)