İYİ Parti'de 400'ü aşkın kişi aynı anda istifa etti

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, Sorgun İlçe Başkanı Mehmet Kabay ve ilçe yönetimi kurulu üyeleri ile 400’ü aşkın parti üyesinin istifa ettiği kaydedildi.

SİYASET 22.02.2024, 19:43 23.02.2024, 15:49 Şeyda Gül
İYİ Parti'de 400'ü aşkın kişi aynı anda istifa etti

İYİ Parti Sorgun İlçe Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durak Kaya, yaptığı basın açıklamasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 400’ü aşkın parti üyesinin istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden Sorgun İlçe Teşkilatı'nın görevden alınması nedeniyle istifa ettiklerini belirten Kaya, ilçe teşkilatı olarak 400’ü aşkın üye ile istifa ettiklerini söyledi.

2 başkan yardımcısı ve 400'ü aşkın üye istifa etti

“Genel merkez tarafından Sorgun İlçe Yönetimi görevden alındı ve hiçbir gerekçe ve mazeret gösterilmeden başta Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer’in kendi duygusal hareketleri bu kararın alınmasında etkili oldu” diyen Kaya, bu süreçte Milletvekili Lütfullah Kayalar’ın teşkilatın arkasında durmadığını dile getirdi. Teşkilat olarak 400’ü aşkın üyeyle birlikte istifa ettiklerini kaydeden Kaya, şu an da istifaların devam etmekte olduğunu vurguladı. Bu aşamadan sonra da yerel seçimlerde hangi adaya destek vereceklerini açıklayacaklarını aktaran Kaya, “İYİ Parti’yi yerel seçimlerde kesinlikle desteklememiz söz konusu değildir” dedi.

Yorumlar (0)