İYİ Parti'de 2 yönetici istifa etti

31 Mart yerel seçimlerine kendi adaylarıyla katılan İYİ Parti, beklenen başarıyı elde edemeyerek hayal kırıklığı yaşadı. Parti, il bazında sadece Nevşehir'i kazanabildi ve ülke genelinde yalnızca yüzde 3.5 oy alabildi. Bu sonuçların ardından parti içinden peş peşe istifa haberleri gelirken, parti yönetimine istifa çağrıları yapıldı.

SİYASET 01.04.2024, 02:14 01.04.2024, 15:07 Buse Önder
İYİ Parti'de 2 yönetici istifa etti

İYİ Parti, seçimlere herhangi bir ittifak yapmadan kendi adaylarıyla girmişti ancak beklenen başarıyı yakalayamadı. 2023 Genel Seçimlerinde yüzde 9.9 oy alan partinin ülke genelindeki oy oranı 6 puan düşerek yüzde 3.5'e geriledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının ardından herhangi bir açıklama yapmadan Genel Merkezden ayrıldı. Parti yetkilileri, kapsamlı bir değerlendirme yapılacağını duyurdu.

İki istifa haberi geldi

Sonuçlar, parti içinde tartışmalara ve istifalara neden oldu. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Akşener'i istifaya çağırarak partiye olan bağlılığını sonlandırdığını açıkladı. Yılmaz, "Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi İrem Yaman da sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0)