İşte Zafer Partisi'nin Ankara projeleri

Yerel seçime günler kala hazırladıkları projeleri anlatan Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, kentin başlıca sorunlarına değindi. İşte Zafer Partisi'nin Ankara'daki projeleri...

SİYASET 29.03.2024, 17:00 30.03.2024, 17:40 Hakan Öksüz
İşte Zafer Partisi'nin Ankara projeleri

Zafer Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, projelerini duyurdu.

Şehir ve ulaşım planı

Ankara'nın bir bölge ve şehir planı olmadığını kaydeden Bartu Soral, "Keza ulaşım planı da bulunmuyor. Bunlar birbirinden ayrı düşünülemez. Başkan seçilen kişi, belediye meclisinin desteğini arkasına alınca arzu ettiği yere imar izni verebiliyor. Rant olsun yeter." dedi.

Bahçe Kentler Projesi

Konut ve kira problemini çözmek için "Bahçe Kentler Projesi"ni devreye alacaklarını belirten Soral, "Geniş yeşil alanlara, parklara ve yürüme yollarına sahip +3 katlı sosyal konutlar inşa edilecek. Bu bahçe kentlerin hepsinde bisiklet yolu olacak. Sadece bisiklet sürerek her yere gidebileceksiniz. Burada inşa edilecek konutların bir bölümü, düşük bedellerle kiralanacak, bazıları da kârsız şekilde satılacak." ifadelerini kullandı.

Engelli vatandaşlar için engelsiz semtler

Ulaşım sorununu da çözeceklerini kaydeden Bartu Soral, "Bunun sebebi plansız kentleşme. Otobüs hatları da raylı sistem de yeniden yapılandırılmalı. Kısa vadede etkili bir çözüm olur bu. Engelli vatandaşlarımız, ülkenin yüzde 7'sini oluşturuyor. Onların günlük hayata daha rahat karışabileceği engelsiz semtler inşa edilecek. Kentte öyle bir trafik karmaşası ve kaos var ki düzenleme yapılamıyor." diye konuştu.

Ankara Ekonomik Kalkınma Programı 

Ankara Ekonomik Kalkınma Programı sayesinde kentin ekonomisinin dinamik bir noktaya taşınacağını ifade eden Soral, "Bazı projelere direkt olarak hibe vereceğiz. Girişimciler, gereken finansal ve teknolojik desteğe kavuşacak. Tarım reformu ile üreticileri gübre, mazot ve ücretsiz Ata tohumu desteği sunacağız. Endüstriyel tarım yerine aile tarımı uygulanacak." dedi.

Ankapark projesi

Tartışmaların odağındaki Ankapark ile ilgili hazırladıkları projeden bahseden Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, "Milyarlarca lira, Ankapark'a gömüldü. Bunun heba olmaması için Ankapark'ı küçülteceğiz ve işletilebilir şekilde hizmete açacağız. Parkın önemli bir kısmı, Atatürk'ün mirasına uygun şekilde tarım alanlarına dönüşecek. Oradaki atıl binalar da sinema, tiyatro ve konser salonu olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)