İşte son İstanbul anketi: İki aday arasındaki fark yüzde 1’in altıda!

Yerel seçimlere sayılı günler kala SONAR Araştırma Şirketi kurucusu, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

SİYASET 22.02.2024, 10:05 22.02.2024, 16:17 Buse Önder
İşte son İstanbul anketi: İki aday arasındaki fark yüzde 1’in altıda!

Yaklaşan yerel seçimlere az bir süre kala, SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğündeki "Tarafsız Bölge" programında, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarına dair yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Bayrakçı'nın sunduğu sonuçlara göre, Murat Kurum'un oy oranı %41.3, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı ise %41.9. Ayrıca, DEM Parti %4.8, İYİ Parti %4 ve Yeniden Refah Partisi %2.5 oy oranına sahip.

İki aday birbirine yakın ilerliyor

Bayrakçı, DEM ve CHP'nin stratejilerini başarılı bulduğunu ifade ederek, önceki seçimlerde yapılan açıklamalara atıfta bulundu. Son 2-3 anketi ortalayarak açıklama yapacağını belirten Bayrakçı, anketlerde 1.8 kadar bir hata payının olduğunu ve bu durumu dikkate alarak sonuçları paylaşacağını söyledi.

İmamoğlu'nun oy oranının son durumda %41.9 olduğunu belirten Bayrakçı, farkın 1'in altında olduğunu ifade ederek, başa baş bir durumun söz konusu olduğunu vurguladı. Murat Kurum'un oy oranını %41.3 olarak paylaşan Bayrakçı, DEM'in üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

DEM ve İYİ Parti durumu göz önünde bulundurmalı

İYİ Parti'nin oy oranının ise yaklaşık olarak %4 civarında olduğunu belirten Bayrakçı, diğer partilerin toplamının ise yaklaşık olarak %5.5 civarında olduğunu ifade etti. Bayrakçı, seçimi biri 1 puanla kaybederse, örneğin İmamoğlu'nun, DEM ve İYİ Parti'nin aldığı puanları hesaba katacağını ve bu durumu sorgulayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)