İnce’den muhalefete ‘yöntem’ tepkisi: Türkiye’yi kaybedeceksiniz…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce katıldığı canlı yayın programında muhalefetin yöntemleri eleştirerek “2 tane oy alacağım diye PKK, FETÖ, Terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. İstanbul’u alacağım derken Türkiye’yi kaybedersiniz.” dedi.

SİYASET 24.02.2024, 12:18 Hanife
İnce’den muhalefete ‘yöntem’ tepkisi: Türkiye’yi kaybedeceksiniz…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir canlı yayın programına katıldı. Burada Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İnce dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

“…Şimdi de diyorum ki; iklim değişikliğini konuşalım, küresel ısınmayı konuşalım, güneş pillerini konuşalım. Bunları konuşmamız gerekirken çok boş işlerle uğraşıyoruz. Birbirine laf sokmalarla uğraşıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kısaca özetliyim... İktidar şöyle diyordu; mülakata kaldıracağım. 9 ay geçti, mülakat kalktı mı? Hayır. Peki muhalefet ne diyordu? Yüzde 60 ile kazanıyoruz. Muharrem İnce kenara çekil.

Soru: Bu seçimde ne olacak? Nasıl işliyor düzen?

“İktidarda tehdit dili var. Muhalefette de şu var; Bize oy vermezseniz AKP kazanır. İkisi de tehdit ediyor. Gelirse gelir. Böyle bir seçim olur mu? Hataylı tehdit edilmez.

Muhalefete diyorum ki; Senin projen yok mu?... Benim adayım iyi' demiyorsun, 'Benim projelerim iyi' demiyorsun. Herkes çekilsin kenara, tek kişi kalsın, AKP ile o yarışsın. Demokrasiye aykırı bu.

Diyoruz ki; 'Bu Erdoğan'dan memnun değiliz. Ama muhalefetten de memnun değiliz.' Muhalefet de sadece korku salıyor topluma; 'Beni seçmezseniz AKP gelir.' Bunlar doğru işler değil. Tehdit etmek ile korku salmak ile sorunlar çözülmüyor.”

"İstanbul'u Alacağım Derken Türkiye'yi Kaybedersiniz"

“Muhalefetin yöntemleri yanlış. Güvenlik tencerenin önündedir. PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. İstanbul'u alacağım derken Türkiye'yi kaybedersiniz, İstanbul'u da kaybedersiniz.

Bunu SHP denedi geçmişte, ne olduğunu herkes gördü bir parti gitti yok oldu. Denenmiş bir şeyi bir daha denemek akıllı insanların işi değil. Kolayını seçiyorlar işin, hemen gelecek iş birliği yapacak seçimi alacak. Geleceksin projelerini anlatacaksın. Siyasetin matematiği olmaz, siyasetin mantığı olur.”

“İşletme körlüğü olan bir iktidar var, akıl tutulması var, kibir var, bilimden uzaklaşma var. 22 yıllık bir iktidar var, normalde bu iktidarın dip yapması lazım, yüzde 1'lere düşmesi lazım. Hiçbir sorun çözülmemiş, tarıma verdiği toplam destek 91,5 milyar TL, Türkiye'de tarımda 3 milyar litre mazot kullanılıyor, 91 milyar teşviğin 60 milyarını mazot vergisinden geri almış. Fransız çiftçisi ayakta, Alman ayakta sen susuyorsun sadece sandığa gidip oy veriyorsun. Bu ülkenin emeklileri, bu ülkenin çiftçileri bu seçimde ayağa kalkmayacaksa ne zaman kalkacak. Sen de hak ettiğini yaşıyorsun hiç sesini çıkarmıyorsun 10 bin lira ile nasıl yaşıyorsun?”

Soru: 6'lı Masa Neden Dağıldı?

“O bir çıkar ittifakıydı, herkesin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu ittifak olmaz. Kurgu baştan yanlış. Ortaya ilkeleri koyarsınız, dersiniz ki biz bilimi esas alacağız, biz ekmeği nasıl ucuza yediririz bunun hesabını yapacağız.”

'KAAN ile gurur duyuyorum'

“KAAN’ın teknik özelliklerini bilmiyorum. Neredeyse ses hızının iki katı. Uçak yanınızdan geçecek sonra sesi duyacaksınız. Destekliyorum. Üretimi müthiş bir şey. Ülkem için güzel bir şey yapılıyor mu ben ona bakarım. Doğru bildiğimiz memleket için yapılan bir şey varsa destekleriz. Uzay’a gidilmesini, KAAN’ı destekliyorum. Azerbaycan’a yardımı, Mavi Vatan’ı destekliyorum. Ben de muhalefetim ama bu konularda duruşum çok net.”

'Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi'

“Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi. Çık cumhurbaşkanı adayı olarak, Akşener de cumhurbaşkanı yardımcısı olsun. Canlı yayında söyledim. İnsanlara güven vermediler. Strateji hatası. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunda bunlara maaş verileceği sorusu gelir. Cumhurbaşkanı, yardımcılarının memuru olacak diye bakıldı.

Türkiye’de en büyük seçmen Atatürkçü seçmen. Bu çizgiden sapmazsan gelir. Diyarbakır’a gidip demlenip İzmir’e gelip Atatürkçü, ortaya karışıkla olmaz. İlkeli duruşunuz olacak.”

“Millete hayal satmayalım. Partinin çizgisi ile değil yönetenlerledir sorunum. Gelen gideni arattı. Vatandaş görüyor, savruluyor.”

“Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin üstü çizildi”

“Hatay'ı kaybedecekler büyük ihtimal. Lütfü Savaş mı kaybetmiş olacak, bence değil. Parti yönetimi kaybedecek. Kaybettirmek için ellerinden geleni yaptılar. Aday gösterdiler daha iyisini bulamadığımız için aday gösterdik dediler. Bu kadar hata yapılır mı? Sarıgül çok ses getirirdi aday olsa. Çok büyük hatalar yaptılar. Eş, dost işine girdiler. Tunç Soyer Kemal Beyi desteklemişti. Kim Özel’i desteklediyse o kaldı. CHP'de Kemal Beyi destekleyenlerin üstü çizildi.”

'Gürsel bey CHP’nin emektarıdır'

“Gürsel Bey CHP’nin emektarıdır. ‘Telefonuma çıkmadılar’ dedi. Gürsel beye bunu yapamazsınız; yaşınız, konumunuz yetmez. Bana yaptılar bu hataları biliyorum. Kurultay yapıyorlar, cumhurbaşkanı adayını tuvaletin önünde oturtuyorlar.”

Yorumlar (0)