İmamoğlu CHP Meclisi toplantısında partililerle tartıştı: Sonuna kadar çarpışacağım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Meclisi toplantısında partililer ile gerilim yaşadı. İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı için genel merkezden gönderilen ortak aday formülüne ise yanaşmadı. Partililer, İmamoğlu'na İyi Parti'ye göstermiş olduğu teveccühü CHP'ye göstermediğini belirtti.

SİYASET 26.09.2023, 10:52
İmamoğlu CHP Meclisi toplantısında partililerle tartıştı: Sonuna kadar çarpışacağım

31 Mart yerel seçimlerine doğru adım adım yaklaşırken CHP çatısı altında kriz her geçen gün biraz daha büyüyor. Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından CHP’de değişim çıkışı ile tartışmaların fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, delege yarışında kaybedeceğini anlayarak genel başkanlık yarışından çekildi ve İstanbul’dan belediye başkan adayı olacağını açıkladı. İmamoğlu’nun bu kararının ardından parti genel başkanlığı için Özgür Özel adaylığını açıkladı.

CHP'de Kemalciler ve değişimciler ayrımı

CHP, geldiği son noktada Kemalciler ve değişimciler olmak üzere ikiye bölünmüş durumda.

Büyük kurultay öncesi bir yanda yumruklu kavgalar ile geçen il ve ilçe kongreleri dururken bir yanda da parti kurullarında yaşanan büyük bir kavga var.

Bu kapsamda 25 Eylül tarihinde İBB Meclisi CHP toplantısında değişimciler ve Kemalciler adeta birbirine girdi.

İmamoğlu'nun başkanlığı altında bir araya gelinen toplantıda Kemalciler ile değişimciler arasında sinirler iyice gerildi.

İmamoğlu'nun toplantıda yaptı konuşma ise 'Kemalcileri' kızdırdı.

"CHP Genel Merkezi yüzünden seçimi kaybettik"

Eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş, tv100 kanalında yayınlanan bir programda toplantıya ilişkin bilgiler paylaştı.

Yarkadaş, toplantıda Ekram İmamoğlu'nun 'CHP Genel Merkezi yüzünden seçimi kaybettik' dediğini söyledi.

Eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş

Partililerden İmamoğlu’na tepki: CHP’li misin İyi Partili misin?

Yarkadaş’ın aktardıklarına göre partililer İmamoğlu'nu, İyi Partiye yakın CHP'ye ise mesafeli olmak ile itham etti.

Bu tespit, toplantı boyunca konuşulan konular arasında yer aldı. Genel Merkez destekçileri ise İmamoğlu'nun toplantıda gerçekleştirdiği konuşmalarını çok sert buldu.

"Sonuna kadar çarpışacağım"

Yarkadaş, toplantıda yaşananları ise şöyle özetledi:

İmamoğlu’nun bugün gerçekleşen kapalı toplantıda yapmış olduğu konuşmasında üslubunun çok sert ve agresif olduğunu, orada bulunan herkesi rahatsız ettiğini söyleyebilirim.

Konu CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine gelince Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’i işaret ederek ‘Tek aday, ortak aday yok, aday çıkarabilen herkes kendi adayını çıkarsın, ben sonuna kadar çarpışacağım, sonuna kadar gideceğim’ dedi.

Bazı arkadaşlar her ne kadar ortamı yumuşatmaya çalışıyor olsa da ‘Tek aday, ortak aday yok, ben sonuna kadar gidip çarpışacağım’ diye konuşuyor.

"Tarafınızı seçin"

Yarkadaş'ın aktardıklarına göre İmamoğlu'nun sert üslubu salondaki herkesi rahatsız etti ve bazı partililerden İmamoğlu’na uyarı geldi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ekrem İmamoğlu'nu uyardı.

İmamoğlu ise Şükrü Genç'e "Tarafınızı seçin" demek ile yetindi.

İmamoğlu'na tepki gösteren diğer partililer, kendilerinin dışlandığını, İyi Parti'ye gösterilen teveccühün ise kendilerine gösterilmediğini ifade etti.

Yorumlar (0)