İddia: CHP, İzmir için Tunç Soyer'i aday göstermeyebilir!

Türkiye, Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerin havasına girmeye başlarken, Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir'de de halihazırda görev yapan başkan Tunç Soyer, adaylığını duyurdu. Soyer’in açıklamasının ardında CHP kanadı duruma tepki gösterdi. Açıklamanın biraz erken yapıldığı belirtilirken, İzmir için aday gösterilecek kişinin Soyer’in olmama ihtimalinin bulunduğu iddia edildi.

SİYASET 03.09.2023, 10:31
İddia: CHP, İzmir için Tunç Soyer'i aday göstermeyebilir!

2024 Mart yapılacak yerel seçimler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ardından İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer de adaylığını açıkladı. Soyer’in açıklaması ise kulisleri hareketlendirdi. CHP kanadında konuşulanlara göre Soyer'in adaylığını erken açıkladığı iddia edilirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da İzmir için Soyer'i aday göstermeyebileceği iddia edildi.

Gazeteci Feyzan’dan aday değerlendirmesi

Gazeteci Bahar Feyzan, TV100'de katıldığı bir programda, yerel seçimler için aday olacaklarını duyuran CHP'li belediye başkanlarının açıklamalarının CHP'de nasıl değerlendirildiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Soyer’in adaylığı partide rahatsızlığa neden oldu"

Gazeteci Feyzan, yerel seçimler için adaylığını duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in adaylık açıklamasının ardından bu konunun parti içerisinde rahatsızlıklara yol açtığını iddia etti. Feyzan, "Soyer'in açıklaması çok erken bulunmuş. Tunç Soyer, İzmir'in Belediye Başkan Adayı olmayabilir" şeklinde konuştu.

"Kimse Mansur Yavaş’a kırgın değil"

Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarına devam eden Feyzan, ‘‘CHP'de Ankara ve İstanbul tüm bu süreçten ayrı tutuluyor. O yüzden CHP'nin ağırlığı önemli. En uygun açıklamayı Ekrem Bey yaptı fakat Mansur Beye de hiç kimse kırgın değil. Yalnız Tunç Soyer'in açıklaması erken bulunmuş. Soyer, CHP’nin İzmir Belediye Başkan Adayı olmayabilir.

Ne olmuştu?

Yerel seçimlere ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir için Mart 2024 seçimlerinde yeniden aday olduğunu ilan etmişti.

Yorumlar (0)