İBB başkan adayı Murat Kurum: ‘İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Uluslararası Vuslat Platformu toplantısında bir konuşma yaptı. Kurum, "Vuslat Platformu'nun entelektüel birikimi ve irfanıyla birleşerek, bu şehirdeki olumsuz etkileri durduracak ve İstanbul'u gerçek kimliğine kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

SİYASET 18.02.2024, 15:13 Buse Önder
İBB başkan adayı Murat Kurum: ‘İstanbul'umuzu gerçek kimliğine kavuşturacağız’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Uluslararası Vuslat Platformu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda yaptığı konuşmada, Vuslat Platformu'nu entelektüel birikimi ve irfanıyla müstesna bir okul olarak nitelendiren Kurum, platformun 13 yıldır Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki insanları fikir ve gönül birliği etrafında bir araya getirdiğini belirtti.

Aynı zamanda, medeniyetin yeniden inşası sürecinde ilim, ahlak ve irfanı merkeze alan bir yaklaşımla gençlerin yetişmesine önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

‘Milletin sesine sağır kalmadık’

AK Parti'nin 22 yıllık siyasi geçmişine de değinen Kurum, millet iradesine dayalı temsil sistemini ve millet odaklı siyaset anlayışını benimsemeleri sayesinde partilerinin başarılı bir süreç geçirdiğini belirtti. "Milletimizin sesine sağır kalmadık, milletimizin beklentilerine yabancı olmadık" diyerek, partilerinin millete duyarlı bir siyaset izlediğini vurguladı.

Kurum, İstanbul'un Türkiye'nin lokomotif şehri olduğunu ifade ederek, son beş yılda şehirde yaşanan tahribata dikkat çekti. Şehrin hem fiziken hem de ruhen zarar gördüğünü belirten Kurum, bu tahribatı durdurmak ve İstanbul'u gerçek kimliğine kavuşturmak için çaba harcayacaklarını söyledi. Şehircilik anlayışlarının, İstanbul'u modernleştiren, tarihiyle barıştıran, estetik ve mimari açıdan zenginleştiren bir yönde olduğunu belirtti.

‘Gençlerle yönetmeyi hedefliyoruz’

Filistin meselesine de değinen Murat Kurum, Gazze'de yaşanan katliamlara Türkiye'nin duyarlılığını ve aktif rolünü vurguladı. İstanbul'un Türkiye'nin güçlü dava şehri olduğunu ifade eden Kurum, gelecekte İstanbul'un Mimar Sinan'ın vizyonundaki bir şehir olacağına inandıklarını belirtti.

Murat Kurum, İstanbul'u gençlerle birlikte yönetmeyi hedeflediklerini ve gençlerin ülkenin geleceği adına paydaşları olmasını istediklerini belirtti. İstanbul'un sadece kendisini değil, Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir dava şehri olduğunu vurgulayarak, 31 Mart akşamı İstanbulluların bu önemli göreve sahip çıkacaklarına inandığını ifade etti.

Kurum, İstanbul'un fetret dönemini sonlandırarak, şehre hizmet etmek için gece gündüz çalışacaklarını ve İstanbul'u gerçek potansiyeline ulaştırmak için kararlılıkla hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)