HEDEP'ten yerel seçim açıklaması!

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin yerel seçim stratejisinin netleşmeye başladığını açıkladı. İşte HEDEP Sözcüsü Doğan'ın açıklamaları...

SİYASET 04.12.2023, 13:13 04.12.2023, 17:41 Hakan Öksüz
HEDEP'ten yerel seçim açıklaması!

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (HEDEP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı parti merkezinde yapılırken Ayşegül Doğan'dan yerel seçime dair açıklama geldi. HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, toplantının ana konusunun yerel seçim olduğunu vurguladı.

"Kendi adaylarımızla seçime girme düşüncesi baskın"

31 Mart'taki yerel seçime kendi adaylarıyla girip girmeyeceklerinin toplantıda masaya yatırıldığını kaydeden Doğan, "Bu konu Merkez Yürütme Kurulumunda ciddi şekilde tartışıldı. Ülke genelinde kendi adaylarımızla seçime girme düşüncesi baskın çıkmış görünüyor. Parti Meclisimiz, MYK'nın bu önerisini değerlendirecek." dedi.

"Başvuruların son günü 10 Aralık"

Aday adayı başvurularının, birinci ya da ikinci parti oldukları bölgelerde başladığını vurgulayan HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, "10 Aralık, başvuruların son günü. Kazanma stratejisiyle seçimlere gireceğiz, kent uzlaşısıyla kazanacağız. Şartların uygun olduğu her yerde ön seçim ile adaylarımızı belirleyeceğiz. Yerel yönetim anlayışımız, cinsiyet özgürlükçü ve katılımcıdır." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)