Hamza Dağ, İzmirlilere müjdeyi duyurdu

Gümüldür’de meydana gelen trafik yoğunluğuna ilişkin açıklama yapan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ,  “Bu sorunu çözmek adına, sahil yolumuzu genişleteceğiz ve Gümüldür'e giden yolu duble yol haline getireceğiz” dedi.

SİYASET 22.02.2024, 21:03 23.02.2024, 18:09 Şeyda Gül
Hamza Dağ, İzmirlilere müjdeyi duyurdu

Menderes ilçesindeki Organize Ticaret ve İmalat Bölgesi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi'ni ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, önemli değerlendirmelerde bulundu. “Şehrimizin stratejik konumu, tarihi ve kültürel mirası, zengin doğal kaynakları ile İzmir, uluslararası ticaretin kalbinde yer almayı hak ediyor. Projelerimizle, İzmir'i dünyanın ticaret merkezlerinden biri yapacağız inşallah” diyen Dağ, ulaşımdan turizme, her alanda hayata geçirecekleri projelerle İzmir’in ticaretini canlandıracak, ekonomik kalkınmayı hızlandıracaklarını söyledi. Ulaşılabilir bir İzmir ile sadece ticareti değil, aynı zamanda şehir içi ve şehirlerarası bağlantıları güçlendireceklerini kaydeden Dağ, “Sevdiklerimize ulaşmamızı da kolaylaştıracağız. Yeni ulaşım hatları, modern altyapı projeleri ve turizmi canlandıracak yenilikçi adımlarla, İzmir'in her köşesinin tüm İzmirliler için daha da yaşanabilir, daha erişilebilir hale getirilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

İzmir, kalkınmanın merkezi olacak

13 Şubat'ta vizyon projelerinin bir kısmını açıkladıklarını hatırlatan Dağ, bu projelerle üreten bir İzmir vizyonuyla, tarımdan sanayiye, teknolojiden sanata kadar her alanda yenilikçi ve sürdürülebilir bir ekonomiye sahip bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. İzmir'in bu potansiyelini en üst seviyede kullanabilmek adına gerekli tüm adımları atacaklarını ifade eden Dağ, İzmir’i dünya çapında bir marka haline getirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. İzmir’in inovasyon ve üretimle anılan, kalkınmanın merkezi olacağını aktaran Dağ, 'Ulaşılabilir İzmir', 'İzmir Körfez Geçişi', 'Yeni Çevreyolu' gibi projelerle şehrin lojistik altyapısını güçlendireceklerini söyledi. İzmir'i ulusal ve uluslararası iş dünyası için cazip bir noktaya taşıyacaklarını belirten Dağ, bu projelerin İzmir'in ekonomik dinamizmini artırırken, dünya ticaret sahnesinde önemli bir oyuncu olmasını sağlayacağını vurguladı. Dağ, “Her bir projemiz, İzmir'in ticaretini ve turizmini ve yaşam konforunu canlandıracak biçimde kurgulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)