Gözler CHP’ye çevrildi: Özgür Özel'in yarınki adaylık konuşması kulislere sızdı!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı CHP’deki değişim hareketinin içerisinde yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde yarın saat 14.00'te basın toplantısı yapacak. Değişim konusuna destek veren 30 vekil ile birlikte genel başkanlığını da açıklayacak olan Özel, seçim sürecine yönelik eleştirilerini ve geleceğe ilişkin tutum belgesini de paylaşacak.

SİYASET 14.09.2023, 10:14 14.09.2023, 10:20
Gözler CHP’ye çevrildi: Özgür Özel'in yarınki adaylık konuşması kulislere sızdı!

CHP'deki değişim tartışmalarının içerisinde yer alan Grup Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu bir ile görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Özel, "İçinde bulunmuş olduğumuz kurultay sürecine ilişkin 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın açıklaması gerçekleştireceğim." ifadelerini kullandı. CHP kulislerinde konuşulan iddiaya göre Özel, 30 vekille birlikte yarın saat 14.00'te kamera karşısına geçerek genel başkan adaylığını açıklayacak.

CHP’de sonu gelmeyen değişim tartışması

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekilliği seçimlerinde mağlubiyet alan CHP'de tartışmalar yeniden alevlendi. Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak lanse edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ertesi günü yani 29 Mayıs sabahı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı değişim mesajı verdi. CHP'deki "değişim" tartışmalarının fitilini ateşleyen İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda ise partinin önde gelen isimleriyle online gizli bir toplantı yaptı.

Özel, Kılıçdaroğlu ile görüştü

Toplantıya ilişkin görüntüler kamuoyuna sızdırılırken, tartışmalara neden olan toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in de yer aldığı ortaya çıktı. İmamoğlu gibi parti içindeki değişimden yana olan Özel, birkaç gün önce ise Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. Konuya dair açıklama yapan Özel, şunları söyledi: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün saat 14.00'te bir görüşme gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine ilişkin 15 Eylül Cuma günü parti genel merkezimizde bir basın toplantısı gerçekleştireceğim."

Özgür Özel,  yarın adaylığını ilan edecek

Bu açıklamanın ardından ise gözler yarın yapılacak olan o basın toplantısına çevrildi. Sözcü'de yer alan habere göre, Özel, kendisine destek veren 30 vekil ve parti meclis üyeleriyle yarın saat 14.00'te kamera karşısına geçecek. Genel başkanlık için adaylığını açıklaması beklenen Özel, seçim sürecine ilişkin özeleştiri ve eleştiri yaptığı geleceğe yönelik tutum belgesini de kamuoyu ile paylaşacak. Özel'in grup başkanlığından istifa edip etmeyeceğine dair ise henüz bir karar vermediği öğrenildi.

Yorumlar (0)