Film gibi olayın yaşandığı mahallede seçimler yenilenecek

Edirne'de seçim gününde, temizlik görevlisi tarafından sayılmayan muhtarlık oy pusulalarının çöpe atılması, seçimin yenilenmesine yol açtı.

SİYASET 04.04.2024, 10:44 05.04.2024, 09:33 Buse Önder
Film gibi olayın yaşandığı mahallede seçimler yenilenecek

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde Edirne'de beklenmedik bir olay yaşandı. Umurbey Mahallesi'nde oy kullanacak vatandaşlar için Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan 6 sandıkta oy verme işlemi başladı.

Saat 17.00'de oy kullanma süresinin sona ermesiyle birlikte sandıklar açılarak oy sayımına geçildi.

Yanlışlıkla çöpe atıldı

İlk beş sandıkta oy sayımı normal bir şekilde tamamlandı. Ancak altıncı sandıkta, beklenmedik bir kriz yaşandı. Belediye başkanlığı ve meclis üyelerinin oy pusulaları sayılmaya başlanırken, muhtarlık oy pusulaları sayılmak üzere masanın kenarına bırakıldı. Ancak bu sırada temizlik görevlisi tarafından yanlışlıkla bu oy pusulaları çöpe atıldı.

2 Haziran’da yeniden yapılacak

Olayın fark edilmesi üzerine sandık görevlileri tarafından tutanak tutuldu ve İlçe Seçim Kurulu soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonucunda Umurbey Mahallesi için muhtarlık seçimlerinin 2 Haziran tarihinde yeniden yapılmasına karar verildi. Bu kararın alınmasının ardından Umurbey Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Turhan Özgün, yaşananları aktararak, 2 Haziran 2024 tarihinde mahalle halkının tekrar sandığa gideceğini ifade etti.

Oyların çöpe atılması sonucunda mahalle muhtarının belirlenemediği ve seçim gününe kadar görevine devam edeceği belirtildi.

Yorumlar (0)