Erdoğan’dan Özgür Özel’e sert tepki: ‘Zihniyet bozukluğu işareti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas mitinginde “CHP'de her gelen gideni aratıyor” ifadeleriyle Özgür Özel’i hedef alarak bedelli askerlik açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan, “Bedelli askerlik üzerinden gençlerimiz hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir” dedi.

SİYASET 05.03.2024, 16:45 05.03.2024, 16:47 Buse Önder
Erdoğan’dan Özgür Özel’e sert tepki: ‘Zihniyet bozukluğu işareti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 gün sonra gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmaları için Sivas’taydı. Tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamalarına tepki gösterdi.

Özel'in "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz, öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" ifadelerine karşı çıkan Erdoğan, "Anlaşılan makamını borçlu olduğu ağa babaları kulağını çekmiş olmalı ki daha sonra kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı. Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir" dedi.

‘Kılıçdaroğlu kendine has siyaset yapıyordu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de, "Biliyorsunuz pek anlaşamazdık. Bizi ve milletimizi pek çok kez güldürmüş olsa da, yürüyen merdivene ters binse de aday olduğu seçimlerde kendine oy veremese de, Konya’yı, Çorum’u ayrı birer ülke zannetse de, yine de Bay Kemal’in kendine has bir siyaset yapma usulü vardı" ifadelerini kullandı.

CHP'nin siyasi tükenmişliğine değinen Erdoğan, partideki değişimlerin sorunları çözmediğini söyledi.

‘Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçireceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, şehirden aldığı ilhamla Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçireceklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sermayesinin insan olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir" dedi.

Erdoğan, Sivas'ın çehresini değiştirdiklerini ve Türkiye'nin dört bir köşesine hizmet götürdüklerini ifade ederek, modern dünyanın en büyük imkanlarından biri olan hızlı treni Sivas'a kazandırdıklarını belirtti.

Erdoğan’dan Özgür Özel'e bedelli askerlik tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, CHP'nin yeni genel başkanının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç verici görüntü sadece CHP’li vatandaşlarımızı değil, bizi de üzdü" dedi.

Erdoğan, Özel'in bedelli askerlik yapanlardan oy istememesini eleştirerek, "Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Varsın CHP’nin genel başkanı askerlik vazifesini bedelli olarak yerine getirenlerden oy istemesin… Biz hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın her bir ferdinin oyuna talibiz" diyerek, umudu sönen CHP'lilerden güçlü destek beklediklerini söyledi.

Erdoğan, "Amacımız 31 Mart’ta 81 vilayetimizin tamamını, Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturarak ülkemizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açmaktır" şeklinde konuştu.

‘Sivas'a 197 milyar lira yatırım yaptık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin son 21 yılında Cumhuriyet döneminin en parlak dönemi olduğunu ifade ederek, şehirleri dönüştürecek büyük yatırımlara imza attıklarını belirtti. Erdoğan, bu bağlamda Sivas'a son 21 yılda toplamda 197 milyar lira değerinde yatırım yapıldığını gurur ve memnuniyetle açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışıyla ilgili olarak, "Daha önce bu yatırımı gereksiz bulanların şimdi hızlı treni kullandığını görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi. Milli irade bayramına ulaşmak için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, eser ve hizmet siyasetiyle şehirlerin dönüşeceğini, kalkınma hamlelerini sürdüreceklerini belirtti.

‘Adaylarımız vatandaşlara emanet’

Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi bölgesel bir güç haline getireceklerini söyleyerek, şehirleri daha iyi bir noktaya taşıma sözü verdi. Belediye başkanlarını vatandaşlara emanet ettiğini ifade eden Erdoğan, adaylara güçlü destek vermelerini beklediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)