Erdoğan gençlerle buluştu

Erdoğan, "Gençlik kollarından yetişme 20'yi aşkın vekilimiz var. Aynı şekilde TBMM'deki 30 yaş altı beş vekilden dördü AK Parti sıralarında oturuyor. İş dünyasında, üniversitede, bürokraside partimizin gençlik kollarında beraber çalıştığımız çok sayıda isim biliyoruz. Görüldüğü üzere gençlerimizin önünü her alanda biz açtık." dedi.

SİYASET 29.01.2024, 23:11
Erdoğan gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de gerçekleştirilen 'Gençlik Aşkıyla Eskişehir' adlı programda gençlerle buluştu.


"Emaneti size bırakacağız"

Ülkemizin dört bir yanından gençlerle buluştuklarında kendilerini gençleşmiş gibi hissettiklerini kaydeden Erdoğan, "Deneyimiyle 70 yaşında, heyecanı ve duygularıyla 20-25 yaşında bir kardeşiniz olarak burada sizlerle beraberim. Hep dile getirdiğim gibi biz artık sizlerin zamanının misafirleriyiz. Allah'ın izni ve halkımızın desteğiyle 'Türkiye Yüzyılı' hazırlığını bitirdikten sonra emaneti size bırakacağız." ifadelerine yer verdi. 



"Sözlerimizi tuttuk"

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri için milletin takdirine sundukları seçim beyannamesinde gençlere dönük taahhütler bulunduğunu anımsatan Erdoğan, seçimlerin üzerinden henüz sekiz ay geçmişken bu taahhütlerin hepsini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.



"Gençlerimizin önünü biz açtık"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi İzmir'de olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Hamza Dağ gençlik kollarından yetişme ve bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Adana ve Kahramanmaraş adaylarımız da aynı şekilde gençlik teşkilatımızdan yetiştiler. Karabük il ve çok sayıda ilçe adayımız da yine gençlik kollarımızdan geliyorlar. Belediye meclislerinde de çok sayıda genç arkadaşımız bulunuyor ve önümüzdeki dönemde Allah'ın izniyle çok daha fazla yer alacaklar. Gençlik kollarından yetişme 20'yi aşkın vekilimiz var. Aynı şekilde TBMM'deki 30 yaş altı beş vekilden dördü AK Parti sıralarında oturuyor. İş dünyasında, üniversitede, bürokraside partimizin gençlik kollarında beraber çalıştığımız çok sayıda isim biliyoruz. Görüldüğü üzere gençlerimizin önünü her alanda biz açtık."



TEKNOFEST sözü verdi

Erdoğan, gençlerden gelen istek üzerine, "TEKNOFEST'i seçimden evvel yapamayız ama Allah'ın izniyle seçimden sonra, seçimin zaferiyle birlikte TEKNOFEST'i burada gerçekleştireceğiz." dedi. 



"Bu turistik bir gezi değil"

Erdoğan, "ufukları kendi kişisel hırslarından ibaret olan bir güruhun, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği iş için 'turistik gezi' dediklerini" kaydederek, "Ya ayıptır ya. Ne söylediler? 'Ya bu kadar para harcanır mı?' Evet, adam gibi adam olursan, devlet olursan harcanır. Bu turistik bir gezi değil. Bu, sizleri, bu jenerasyonu uzaya hazırlamak adına atılmış adımlardır. Bunlar, turistik gezinin tanımını dahi sorsanız bilemezler. Sen uzaya gidiyorsun bunun ismini 'turistik gezi' koyuyorlar. Bunlar, bunun getirileri nedir, bunu düşünemeyecek kadar zavallı. Biz, Allah'ın izniyle çok daha kısa bir sürede artık uzaya gidişlerde tüm olanaklarımızı, kendi araçlarımızı yapar duruma geleceğiz, savunma sanayisinde gerçekleştirdiklerimiz gibi." diye konuştu. 

Yorumlar (0)