Erdoğan'dan muhalefete çağrı

Erdoğan, "Ülkemizdeki muhalefeti deprem hususunda polemik yapmak yerine sorumlu, insaflı ve vicdanlı davranmaya çağırıyorum." dedi.

SİYASET 03.02.2024, 19:49
Erdoğan'dan muhalefete çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 550 yatak kapasitesine sahip Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 200 yatak kapasitesine sahip İskenderun Devlet Hastanesinin açılış merasimine iştirak etti. 


"Vatandaşlarımız da çok iyi tanıyor"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak burada ve diğer afetzede kentlerde yalnızca sahadaki zorluklarla mücadele etmiyoruz. Buralarda attığımız her adıma kulp takmaya çalışan kötü bir zihniyete karşı da mücadele ediyoruz. Bu zihniyet sadece siyasi meselelerde karşımıza çıkmıyor, deprem gibi herkesi ilgilendiren bir hususta da karşımıza dikilebiliyor. Depremin açtığı yaraların sarılmasına destek olmak yerine, eline geçirdiği her fırsatı eleştirmek için kullananları vatandaşlarımız da çok iyi tanıyor. 14-28 Mayıs 2023 seçimlerinde meydana gelen utanç verici sahneler de milletimizin hafızasında çok derin izler bırakmıştır. Sırf oy tercihlerinden ötürü hakarete maruz kalan afetzede kardeşlerimizin yürek açısının kapanmayacağı açıktır. Yüzyılın felaketini yaşamış, 53 bini aşkın insanını toprağa vermiş bir ülke olarak böyle hususları konuşmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Hangi siyasi düşünceye sahip olursak olalım, hep beraberce omuz omuza verip bu zor günlerin üstesinden gelmeliyiz.



"Hiç şüphem yok"

Eğer iktidarın bir eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak. Belediyenin yetişemediği  noktada merkezi hükümet devreye girecek. Resmi kurumların zorlandığı konularda sivil toplum kuruluşları sorumluluk alacak. 85 milyon olarak asrın birlikteliğini ortaya koyarak şehirlerimizi en kısa zamanda ayağa kaldırmanın yollarını arayacağız. 'Nasıl eleştiri yapabilirim?' demek yerine, 'Acaba ben ne yapabilirim, nasıl katkı sağlayabilirim?' anlayışıyla bu meseleye yaklaşacağız. Bunu başarırsak, hedeflediğimizden de çok daha da kısa sürede depremin izini sileceğimizden hiç şüphem yok. Bugün buradan şu samimi çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemizdeki muhalefeti deprem hususunda polemik yapmak yerine sorumlu, insaflı ve vicdanlı davranmaya çağırıyorum."

Yorumlar (0)