Erdoğan'dan bir ilk! O gazete ilk kez davet edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle gerçekleştirdiği toplantıya Sözcü ilk defa davet edildi. Ulusal Kanal ve Aydınlık da toplantıda yer aldı. 

SİYASET 14.10.2019, 14:28
Erdoğan'dan bir ilk! O gazete ilk kez davet edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla saat 14:40’da başlayan toplantıda Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı konuşuldu. 

Toplantıda önemli bir detay dikkat çekti. Sözcü Gazetesi, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne davet edildi. Genel yayın yönetmenlerinin katıldığı toplantıya, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da davet edildi. Bunun, Sözcü Gazetesi için bir "ilk" olduğu ifade ediliyor. 

Aydınlık ve Ulusal Kanal da katıldı

Sözcü gazetesinin yanında Erdoğan'ın toplantısına Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal da katıldı. Toplantıya Aydınlık adına Tunç Akkoç, Ulusal Kanal adına ise Adnan Türkkan davet edildi.   

Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Önceliğimiz bu meseleyi bölgede bulunan müttefiklerimizle birlikte gerçekleştirmek, onlarla birlikte bunu çözmekten yana oldu. Önemli olan en az kayıpla, en az acıyla bu süreci tamamlamak."

"Şu anda Rasulayn şehir merkezi ve 4 köy kontrol altına alınmıştır. Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerleşim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur."

"Sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda önemli bir bölümü çocuk olmak üzere 18 vatandaşımız şehit oldu, 147 vatandaşımız da yaralandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunun 440’ı öldürülmüş olanlar, bunların 26’sı yaralı ve 254 tane teslim alınan var."

"Bu operasyonda en büyük desteği Suriye Kürtlerinden alıyoruz. Harekat alanında 2 askerimiz ile 16 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit oldu."

"Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmiyoruz, müsaade etmeyeceğiz. Suriye’de niye varız? Rejim teröriste karşı ayakta duramıyor. Şu ana kadar kontrol altına alınan alan büyüklüğü 109 kilometrekaredir."

"Harekatımızın Suriye halkını, oradaki Kürtleri değil teröristleri hedef aldığı açıkça ortadadır. Türkiye’nin asker gücü, şayet insani duyarlılığımız olmasa terör örgütünü tüm operasyon sahasında birkaç gün içinde yerle yeksan etmeye yeterlidir. Ama biz adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışıyor, tek bir masumun burnunun bile kanamaması için gayret gösteriyoruz. Bu mesele Türkiye için bir beka meselesidir."
 

Yorumlar (0)