Erdoğan'dan Bahçeli görüşmesi yorumu: "Doğru kişilerle yürüyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yerel seçim çalışmalarına ve MHP lideri Bahçeli ile dün yaptığı görüşmeye değindi. "31 Mart seçimine doğru adaylarla gireceğiz." diyen Erdoğan, Cumhur İttifakı vurgusu yaptı.

SİYASET 30.11.2023, 15:43 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Bahçeli görüşmesi yorumu: "Doğru kişilerle yürüyeceğiz"

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğünü hatırlattı. Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz sonrasında kurulduğunu kaydeden Erdoğan, "İttifakımızı daha da güçlendireceğiz, 31 Mart seçimine doğru adaylarla gireceğiz." diyerek AK Parti-MHP çatışması iddialarını yalanladı.

"Şehirlerimizde bir 5 yılı daha kaybedemeyiz"

Yerel seçim hazırlıklarının sürdüğünü ve temayül yoklamalarının tamamlandığını kaydeden Erdoğan, "Kamu görevlilerinin istifası için yarın son gün. İstişare ederek adaylarımızı belirleyeceğiz. Kampanya ekibimiz çalışıyor. Şehirlerimizde bir 5 yılı daha kaybedemeyiz. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerimiz, hizmetsizlik girdabında sürükleniyor. Yerel seçimde yüksek oy oranları ile bu şehirleri almak istiyoruz. CHP zihniyetinin eline düşen İstanbul, eski günlerini arıyor. Tek yaptıkları iş, panoları yenilemek. Nasıl olsa insanların 'tıpış tıpış oy vereceğini' düşünerek hizmet yapmıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Bahçeli, "yüzde 50+1 şartı" hakkında farklı görüşler ortaya koymuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, dün bir araya gelmişti. İki liderin buluşmasında yüzde 50+1 tartışmasının ele alınacağı öne sürülmüştü. Erdoğan, Almanya dönüşü "Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 şartının değişmesi" gerektiğini kaydetmişti.

Daha sonra konuya dair açıklamada bulunan Bahçeli, "Fikrimiz aynı. Yüzde 50+1 oyla cumhurbaşkanını seçmek, bu sistemin temelini oluşturuyor." demişti.

Yorumlar (0)