Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 17-25 Aralık hatırlatması: "Münafık olan kim?"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ile 100 seçim bölgesinde ittifak kuracaklarını açıkladı. Diyarbakır'da yaşanan kaymakamın imamı darbetmesi olayı üzerinden kendisine "münafık" göndermesi yapan MHP lideri Bahçeli'ye 17-25 Aralık hatırlatması yapan Davutoğlu, "Odanızdaki saat bile 17.25'e ayarlıydı Sayın Bahçeli. Şimdi hepsini unuttunuz mu, münafık olan kim?" diyerek tepkisini dile getirdi.

SİYASET 24.01.2024, 15:09 25.01.2024, 11:20 Hakan Öksüz
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 17-25 Aralık hatırlatması: "Münafık olan kim?"

Saadet Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlere ilişkin aldıkları önemli kararı açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile önceki hafta bir araya geldiklerini kaydeden Davutoğlu, "100 seçim bölgesinde Saadet Partisi ile ittifak kuracağız." açıklamasını yaptı.

Kaymakamın imamı darbetmesi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir camide cuma hutbesi veren imam Mahsum Koçağa'yı darbeden Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in yaptığının yanlış olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Kaymakam not alır ve idari soruşturma başlatır. Ceza makamı mahkemelerdir, kaymakamın kendisi değil. Herkes kendi adaletini yerine getirmeye kalkarsa huzursuzluk baş gösterir. Bu kaymakamı destekleyen diğer kaymakamların da toplu açıklama yapması, vesayet tablosunu ortaya çıkarır. 28 Şubat dönemindeki asker vesayeti gibi bir şey olur bu." dedi

Bahçeli ne dedi?

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin dün grup toplantısında yaptığı, "Serok Ahmet, imamın darp edildiği yalanını servis ettin ve kaymakamımızın peşine takıldın. Ön yargılarının esiri olarak kaymakamımızı suçladın. Bu senin adına bir münafıklık alametidir, tövbe etmeni diliyoruz." şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Davutoğlu, MHP liderine İsrail üzerinden yüklendi.

"Münafık olan biz miyiz Sayın Bahçeli?" 

Saldırıları sona erdirmesi için İsrail'e 24 saat veren Bahçeli'ye süreyi hatırlatan Ahmet Davutoğlu, "24 saat bitti, üzerinden kaç 24 saat geçti? İsrail'e sözünüzün geçmediğini anladık da hükümete de mi geçmiyor? Söyleyin de İsrail ile ticareti durdursunlar. Münafık olan biz miyiz Sayın Bahçeli?" ifadelerini kullandı.

"Odanızdaki saat bile 17.25'e ayarlıydı Sayın Bahçeli"

Bahçeli'nin peşinde koştuğu başbakanlık makamını kendisinin çoktan terk ettiğini kaydeden Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "2015'ten önce koalisyon için odanıza geldiğimizde saatiniz bile 17.25'e ayarlıydı Sayın Bahçeli. 17-25 Aralık dosyalarının açılmasını ve yolsuzluk meselesinin çözülmesini istemiştiniz. 'Bunlar olmadan hükümet kurmayız' demiştiniz. Madem siz olduğunuz gibisiniz, o zaman 17-25 dosyalarını işletin yeniden. 'Yolsuzlukları unuttuk, iktidara kendimizi teslim ettik' deyin." diyerek tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)