Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yapamayacağımızı söylemeyiz, söylediğimizi de yaparız

Belediyeyi kendi şan ve şöhretleri veya birtakım ideolojik saplantıları için kullananların halka hizmet edemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Belediyeyi, kaynakları halk için, halkın ihtiyacı için kullananlarsa gerçek belediyecilik yaparlar” ifadelerini kullandı.

SİYASET 24.03.2024, 21:44 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yapamayacağımızı söylemeyiz, söylediğimizi de yaparız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında konuştu. Her zaman sahada milletle olduklarını ifade eden Yılmaz, aynı anlayışla ramazanın bereketiyle devam ettiğini ve çalıştıklarını söyledi. “Çok şükür 81 ilimize yüzümüzün akıyla gidiyoruz. Hangi kente, ilçeye, beldeye gidersek gidelim, mutlaka iktidarımızın eseri, mührü ve hizmeti var. Biz de alnımız ak şekilde bu illerimizi dolaşıyoruz” ifadelerini kullanan Yılmaz, son 21 yılda Doğu'ya, Güneydoğu'ya yapılan yatırım ve hizmetlerin başka hiçbir dönemde yapılmadığını belirtti. Yılmaz, hem bugünün ihtiyacını karşılamaya hem de ihmal edilmiş yılları telafi etmeye çalıştıklarını ve büyük oranda bunu başardıklarını ifade etti.

Daha müreffeh bir gelecek hazırlamanın kaygısı içinde olduk

Son 21 yılda büyük bir kalkınma ve demokrasi hamlesini AK Parti olarak ve son dönemde Cumhur İttifakı olarak hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz, uzun yıllar bu bölgede terörün gölgesi altında kalındığını vurguladı. Terör, şiddet, çatışmanın en fazla bu bölgeye ve burada yaşayan insanlara zarar verdiğini kaydeden Yılmaz, bu noktada da son dönemlerde apayrı bir huzur ortamı, güven ortamı olduğunu belirtti. Bu huzur ve güven ortamının faydasının da en fazla bu bölgede yaşayan insanların göreceği dile getiren Yılmaz, tüm Türkiye’nin göreceğinin altını çizdi. Türkiye’nin dünyadan daha hızlı büyüdüğünü, Doğu ve Güneydoğu’nun ise Türkiye'den daha hızlı büyüdüğünü anlatan Yılmaz, bu çerçevede Doğu'da, Güneydoğu'da yollar inşa ettiklerini söyledi. “Üniversiteler yaptık, organize sanayi bölgeleri kurduk. Kırsal alana hizmetler götürdük. Tekstil kentler, yeni sanayi oluşumlarına destek olduk. Yeni teşvik sistemi uyguladık” diyen Yılmaz, kalkınma ajansları gibi yeni kurumlar kurduklarını vurguladı. Yılmaz, “Bütün bunlarla özellikle gençlerimiz için, çocuklarımız için hem daha huzurlu hem daha müreffeh bir gelecek hazırlamanın kaygısı içinde olduk” şeklinde konuştu.

5 millet bahçesinden dördü bitti

Ağrı'da son 21 yılda önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, 84 milyar liralık yatırım yaptıkları kente çocuk ve gençlere hizmet eden bilim merkezi ile İbrahim Çeçen Üniversitesini kazandırdıklarını söyledi. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 150 yataklı Patnos Hastanesi başta olmak üzere 1125 yataklı 15 hastane dahil 77 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını ifade eden Yılmaz, TOKİ vasıtasıyla 4 bin 240 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerinin bilgisini verdi. 386 konutun da yapımının sürdüğünü ifade eden Yılmaz, Ağrı’daki 5 millet bahçesinden dördünün bittiğini, Murat Nehri Millet Bahçesi’nin ise en güzel şekilde hazırlandığını söyledi.

1500 insanımıza istihdam sağlayacak

Erzurum-Ağrı-Doğubayazıt-Gürbulak Doğubayazıt-Çaldıran yolunu, Erciş-Patnos yolunu ve Doğubayazıt-Iğdır yolunu bölünmüş yol olarak tamamladıklarına değinen Yılmaz, Ağrı’nın hasretle beklediği Yazıcı Barajı başta olmak üzere iki baraj, bir sulama tesisi, 50 taşkın koruma tesisi inşa ettiklerini vurguladı. Yazıcı Barajı ile Ağrı şehir merkezi ve 15 yerleşim yerinin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşıladıklarını anlatan Yılmaz , “Havalimanımızda hizmete açtığımız yeni terminal binası ile yılda 2,5 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaştık. Ağrı'da ilke imza atıp Diyadin ilçesinde 'Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi'nin temelini attık ve altyapı çalışmalarına başladık. Sadece bu projemiz 1.3 milyar Türk lirası tutarında ve doğrudan 1500 insanımıza istihdam sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)